Google+

Un bostan de 340 de kg a fost astazi vedeta la festivalul de la Lozova, insa nimeni nu s-a incumetat sa-l cumpere. Agricultorul spune ca i-a fost mult mai usor sa-l creasca, decat sa-l aduca - VIDEO

Un bostan de 340 de kg a fost astazi vedeta la festivalul de la Lozova, insa nimeni nu s-a incumetat sa-l cumpere. Agricultorul spune ca i-a fost mult mai usor sa-l creasca, decat sa-l aduca - VIDEO
Embed:

340 de kg. Atat a cantarit un dovleac, care a fost astazi vedeta la Lozova. Desi a atras privirile tuturor vizitatorilor la festival, totusi nimeni nu s-a incumetat sa cumpere bostanul gigant. Agricultorul care l-a adus spune ca i-a fost mai usor sa-l creasca, decat sa-l puna in masina.

 

Bostanul de 340 de kg este cel mai mare din tara si a fost indiscutabil atractia vizitatorilor, care au stat la coada sa faca poze. Dovleacul urias a fost crescut chiar la Lozova. Agricultorul insa spune ca i-a fost mai usor sa-l ingrijeasca, decat sa-l aduca la festival.   

 

Vasile SPINU, AGRICULTOR: “Primul an a fost de 80 de kg si pe urma 120, 150, 285 si anul acesta 340.”

 

 De dimineata pana la amiaza, cat echipa Pro Tv a stat acolo, nimeni nu s-a incumetat sa-l ia acasa. Mai ales ca agricultorul a cerut si un pret pe masura - 2800 de lei. 

 

Un alt vizitator a atras cumparatorii cu tablouri din bostan.

 

Valerian CIOCAN, AGRICULTOR: “Daca se face personal la cineva nu este cu pret, da in rest asa 50.”

 

 Cunoscute pentru gustul senzational, placintele cu bostan au fost la mare cautare. Asa ca dupa nici o ora vizitatorii le puteau gasi cu greu. Si uleiul sau faina din bostan s-au vandut repede.

 

Ludmila PAPUC, ANTREPRENOR: “Faina de bostan se foloseste la curatirea vaselor sangvine si la tratarea prostatei. Uleiul avem 100 la suta din dovleac se foloseste la tratarea prostatei, pentru viermi si pentru ficat.” 

 

In acest an pentru prima data vizitatorii au putut gusta miere din pepene galben.

 

Ana JANTOVAN, ANTREPRENOR: “Este miere la 85 de procente plus adaus de piure de fructe. Kg este la pret de trei sute si ceva.”

 

 Oamenii au tinut sa cumpere cel putin cate un bostan.

 

“Cred ca o sa cumparam pentru mancare astazi.”


“Acest bostan noi il folosim in alimentatie. Il folosim regulat, foarte rezonabile preturi la 15 lei.”


“Eu aici pictez un bostan, culorile toamnei.”

 

Festivalul Bostaniada este organizat pentru al saselea an la rand.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn