Victor Stratila, candidatul la functia de presedinte al Autoritatii Nationale de Integritate a publicat documentul prin care a fost anuntat ca NU a trecut testul cu poligraful, scrie Zdg.md

Publicat:10.10.2017, 14:25

„Raportul de cercetare a comportamentului simulat prezentat Consiliului de Integritate este unul subiectiv, angajat politic si întocmit cu scopul de a tergiversa în continuare reformarea Sistemului National de Integritate, care deja stagneaza de un an si doua luni.  

Astfel, desi împreuna cu alti trei membri ai CNI (si cu parere de rau singurii), înca în anul 2015 am avertizat despre faptul ca felul în care este propusa reforma Sistemului National de Integritate va bloca controlul averilor si a conflictelor de interese pe cel putin doi ani de zile, avertizarile noastre nu au fost luate în considerare.

Motivul este evident – sa nu functioneze institutul integritatii în Republica Moldova”, zice Stratila, într-un comunicat de presa la subiect, pe care l-a distribuit pe o retea de socializare.

„În acest scop, autorii ”reformei” au ignorat chiar si recomandarile expertilor angajati din UE, care pentru a nu admite blocarea activitatilor de control al averilor si intereselor, au propus ca pe perioada reformarii, membrii comisiei sa îndeplineasca atributiile inspectorilor de integritate. Pentru a compromite în continuare Sistemul National de Integritate, poligrafologul a interpretat subiectiv rezultatele testarii mele si a inversat rezultatele testarii din adevar în minciuna”, zice Stratila.

CITESTE MAI DEPARTE PE ZDG.MD