Google+

Intrebarile de la testul cu detectorul de minciuni, la care a raspuns unul dintre candidatii la functia de presedinte al ANI. Documentul prin care a fost anuntat ca NU l-a trecut \ DOC - ZdG.md

Victor Stratila, candidatul la functia de presedinte al Autoritatii Nationale de Integritate a publicat documentul prin care a fost anuntat ca NU a trecut testul cu poligraful, scrie Zdg.md

 

„Raportul de cercetare a comportamentului simulat prezentat Consiliului de Integritate este unul subiectiv, angajat politic şi întocmit cu scopul de a tergiversa în continuare reformarea Sistemului Naţional de Integritate, care deja stagnează de un an şi două luni.  

 

Astfel, deşi împreună cu alţi trei membri ai CNI (şi cu părere de rău singurii), încă în anul 2015 am avertizat despre faptul că felul în care este propusă reforma Sistemului Naţional de Integritate va bloca controlul averilor şi a conflictelor de interese pe cel puţin doi ani de zile, avertizările noastre nu au fost luate în considerare.

 

Motivul este evident – să nu funcţioneze institutul integrităţii în Republica Moldova”, zice Strătilă, într-un comunicat de presă la subiect, pe care l-a distribuit pe o reţea de socializare.

 

„În acest scop, autorii ”reformei” au ignorat chiar şi recomandările experţilor angajaţi din UE, care pentru a nu admite blocarea activităţilor de control al averilor şi intereselor, au propus ca pe perioada reformării, membrii comisiei să îndeplinească atribuţiile inspectorilor de integritate. Pentru a compromite în continuare Sistemul Naţional de Integritate, poligrafologul a interpretat subiectiv rezultatele testării mele şi a inversat rezultatele testării din adevăr în minciună”, zice Strătilă.

 

CITESTE MAI DEPARTE PE ZDG.MD


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn