Google+

CONCERT organizat pentru detinutele de la Rusca: Zinaida Julea, Vali Boghean sau Igor Cuciuc - sunt doar cativa dintre interpretii care au venit sa le felicite - VIDEO

CONCERT organizat pentru detinutele de la Rusca: Zinaida Julea, Vali Boghean sau Igor Cuciuc - sunt doar cativa dintre interpretii care au venit sa le felicite - VIDEO
Embed:

In ajun de 8 martie, detinutele de la Rusca au avut parte de un concert de zile mari. Zinaida Julea, Vali Boghean sau Igor Cuciuc - sunt doar cativa dintre interpretii care au venit sa le felicite prin cantec. Femeile de la Rusca au pregatit si ele o surpriza - un dans special.


Pentru cateva ore, detinutele de la penitenciarul Rusca au uitat ca sunt incojurate de ziduri. Au dansat si chiuit cat le-au tinut plamanii.  “Am prea multe emotii. Nu am vazut niciodata artisti si acum am emotii mari. “ 


“Noi suntem femei, viata continua, in pofida faptului ca suntem dupa gratii.” 

 
“Foarte frumos. Nici la libertate nu am fost la asemenea concerte.” 

 
A fost ziua premierelor atat pentru femeile de la Rusca, cat si pentru artistii ce au venit sa le distreze. Interpretii spun ca n-am mai cantat in penitenciar, iar detinutele  s-au bucurat ca ii vad pentru prima oara  in carne si oase.


 
Igor CUCIUC, INTERPRET DE MUZICA POPULARA “Pentru prima oara cantam la penitenciar...”

 
Pentru concertul de astazi, detinutele au pregatit un dans. Din lipsa de barbati, unele au imbracat pantaloni si au intrat pentru cateva minute in pielea sexului puternic. 

“Suntem noi ca barbatii. -Cum vi se pare concertul? Ati uitat putin ca sunteti dupa gratii?-Foarte mare cadou si bucurie.Acesta este cadoul pe care vi-l doriti de 8 martie sau doriti altceva.Vrem toti acasa. ”Cu greu s-au despartit femeile de interpreti. “Bis. Un cântec în limba rusă, vă rog.»

 
Alexandru PANZARI, SEFUL DIP “O sa-l citez pe Matcovschi “Sarut femeie mana ta ...” 

 
Desi le-a placut concertul, totusi nu acesta este cadoul pe care si-l doresc femeile ce isi ispasec pedeapsa in penitenciarul de la Rusca. “ În penitenciar nu se simte atmosfera de sărbătoare, dar în suflet este sărbătoare, dar mai bine să fiu acasă cu soţul, copiii şi mama. »


«In puscarie, sarbatorile nu sunt prea fericite. E dureros cand asculti asemenea cantece. Te gandesti la cei dragi si iti vin si lacrimile.” 

 

Aceasta tanara are 23 de ani, iar acasa o asteapta copilul de cinci ani. Ne-a povestit ca timp de sapte ani a fost batuta aproape zilnic de sot si a ajuns la puscarie, dupa ce l-a injughiat.


“Sapte ani am rabdat acasa si rabd si aici. Cadoul este mai de pret va fi daca eu o sa ma duc acasa la copil. Si mai mult nu vreau nimic. “

 
In penitenciarul de la Rusca sunt detinute peste 300 de femei. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn