Google+

Un hotel de lux si doua cladiri ultramoderne vor fi ridicate langa Malldova. In doar un an, constructiile, in care turcii vor investi peste 60 de milioane de dolari ar putea fi date in explotare - VIDEO

Un hotel de lux si doua cladiri ultramoderne vor fi ridicate langa Malldova. In doar un an, constructiile, in care turcii vor investi peste 60 de milioane de dolari ar putea fi date in explotare - VIDEO
Embed:

Un hotel de lux si doua cladiri ultramoderne cu pana la 20 de etaje vor fi ridicate langa mall-ul de la Botanica. Edificiile vor fi unite de centrul comercial de cateva pasaje comune. Constructiile, in care turcii vor investi peste 60 de milioane de dolari ar putea fi date in explotare in doar un an. Acum in locul respectiv se lucreaza la o parcare.

 

“In partea dreapta va fi amplasat hotelul cu sase etaje si parter, in spate - iata o cladire care are 14-16 etaje, a doua are 18-20 de etaje, blocurile sunt separate dar este o singura cladire.” 

 
Acum, langa mall-ul de pe Strada Arborilor, pe un teren de peste un hectar se intinde un santier inconjurat de un gard.

 

Desi trecatorii nu pot vedea ce se intampla dincolo, pot citi ca aici se construieste o parcare, iar lucrarile incepute in noiembrie anul trecut se vor incheia in septembrie. Autorii proiectului sunt angajati ai unei companii din Turcia.

 

Gheorghe TELEPEJ, ARHITECT:Pe aici vor merge automobilele, va fi o parcare si va fi deschisa si subterana. Este o constructie foarte serioasa, adancimea  de 15 metri. Fundamentul este intarit de trei ori.”    

 

Daniela FOCSA, REPORTER PRO TV: “Lucrarile de constructie a parcarii cu doua nivele sunt in toi, autorii proiectului ne-au spus ca dupa ce va fi dat in explotare, acesta, de fapt, va fi fundamentul unui hotel cu 7 nivele, iar alaturi vor fi ridicate si doua cladiri pentru oficii care vor avea pana la 20 de etaje.”  

 

 Arhitectul Gheorghe Telepej care a lucrat la realizarea proiectului, spune ca aceste constructii vor fi lipite de mall si ca toate cladirele vor fi unite intre ele.

 

Gheorghe TELEPEJ, ARHITECT:In multe tari se face asa - in jurul unor cladiri mari, mall-uri, exista si oficii. Complex-ul hotelier si acestea se unesc impreuna intr-un sigur obiect.”  

 

Vadim CIMBIR, RESPONSABIL DE CONSTRUCTIE: “Aici va fi si un retaurant intre ele.”

 

Hotelul se anunta a fi unul de lux.

 

Gheorghe TELEPEJ, ARHITECT: Hotelul l-am proiectat dupa regulile Radisson, dar trebuie sa vina Radisson si sa ne spuna ca va oferim franciza.”

 

Desi au preconizat ca parcarea sa fie gata la toamna, autorii priectului spun ca intr-o luna ar putea incepe, in paralel, constructia hotelului si a blocurilor de oficii. Dar pentru acestea inca nu au obtinut autorizatie.

 

Gheorghe TELEPEJ, ARHITECT:  “Noi proiectam in forta ceea ce va fi mai sus si colectam documente pentru a primi permisiunea de a  construi ce va fi mai sus de zero.” 

 

Arhitectul orasului ne-a confirmat ca parcarea se construieste legal si ca, cel mai probabil, autorii proiectului vor avea permisiunea de a-si continua lucrarile, asa cum au planificat.

 

Sergiu BOROZAN, SEF DIRECTIE ARHITECTURA, RELATII FUNCIARE SI URBANISM:  “Terenul ca atare e privat mai mult de 60 de procente. In context arhitectura va fi foarte si de ce nu,ce nu mai cu doua nivele avem nevoie, avem nevoie si inaltimi mai mari. Daca legea le permite.”

Intr-un an noile constructii ar urma sa fie deja date in exploatare.

 

Gheorghe TELEPEJ, ARHITECT: “Noi ne dorim timp de un an, dar este investitorul, sunt banii, acum - aproximativ un an, pana la finisare.”

 

Complexul ultramodern este proiectul unei companii din Turcia care a mai construit in capitala, mall-ul de la Botanica, Hotelul Radisson Blue si spitalul Medpark.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn