Google+

Un milion pentru extinderea "Teritoriului Democrat" - Investigatie Rise Moldova

Terenul pe care se inalta sediul central al Partidului Democrat din Moldova (PDM) se extinde. Constar Invest SRL, firma care detine impunatoarea cladire din strada Armeneasca din Chisinau, urmeaza sa plateasca municipalitatii peste un milion de lei pentru a mai prelua oficial aproximativ trei ari, scrie rise.md.

 

Extensia „teritoriului democrat” se face din contul unui teren amenajat anterior de Fundaţia lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss”.

 

Acest lucru este prevăzut într-o decizie aprobată de Consiliul Municipal Chişinău (CMC) în şedinţa extraordinară din 18 iunie 2018.

 

Sergiu BOROZAN, arhitectul-şef al municipiului Chişinău (la prezentarea proiectului de decizie în faţa consilierilor municipali): Terenul dat este aferent, în imediata apropiere de clădirea de pe adresa Armenească 44/3. Din păcate, aceasta este şi intrarea în clădire.

 

Decizia CMC prevede că între Primăria Chişinău şi Constar Invest va fi încheiat un contract de vânzare-cumpărare a unui teren de 0,0284 ha la preţ de 1.029.000 de lei.

 

 

Cei circa trei ari reprezintă, de fapt, un pasaj care asigură accesul maşinilor în spatele clădirii de lux, atât din strada Armenească, cât şi din strada Bulgară. Acesta este înconjurat de un gard înalt de câţiva metri şi a fost amenajat anul trecut, când actualul sediu PDM a fost renovat. Terenul este proprietate publică şi aparţine Consiliului municipal Chişinău şi Direcţiei generale educaţie, cultură, tineret şi sport.

 

[...]

 

Firma Constar Invest SRL a cumpărat clădirea din strada Armenească de la Partidul Comuniştilor din Moldova în ianuarie 2017 (Detalii, AICI). Ulterior aceasta a suportat lucrări ample de reparaţie, iar în noiembrie 2017 PDM şi-a arborat drapelul pe faţada clădirii de lux, care se află la doi paşi de blocul din strada Bulgară unde locuieşte Vladimir Plahotniuc, liderul formaţiunii politice.

 

CITESTE MAI DEPARE PE RISE.MD


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn