Terenul pe care se inalta sediul central al Partidului Democrat din Moldova (PDM) se extinde. Constar Invest SRL, firma care detine impunatoarea cladire din strada Armeneasca din Chisinau, urmeaza sa plateasca municipalitatii peste un milion de lei pentru a mai prelua oficial aproximativ trei ari, scrie rise.md.

Publicat:13.07.2018, 07:27

Extensia „teritoriului democrat” se face din contul unui teren amenajat anterior de Fundatia lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss”.

Acest lucru este prevazut într-o decizie aprobata de Consiliul Municipal Chisinau (CMC) în sedinta extraordinara din 18 iunie 2018.

Sergiu BOROZAN, arhitectul-sef al municipiului Chisinau (la prezentarea proiectului de decizie în fata consilierilor municipali): Terenul dat este aferent, în imediata apropiere de cladirea de pe adresa Armeneasca 44/3. Din pacate, aceasta este si intrarea în cladire.

Decizia CMC prevede ca între Primaria Chisinau si Constar Invest va fi încheiat un contract de vânzare-cumparare a unui teren de 0,0284 ha la pret de 1.029.000 de lei.

 

Cei circa trei ari reprezinta, de fapt, un pasaj care asigura accesul masinilor în spatele cladirii de lux, atât din strada Armeneasca, cât si din strada Bulgara. Acesta este înconjurat de un gard înalt de câtiva metri si a fost amenajat anul trecut, când actualul sediu PDM a fost renovat. Terenul este proprietate publica si apartine Consiliului municipal Chisinau si Directiei generale educatie, cultura, tineret si sport.

[...]

Firma Constar Invest SRL a cumparat cladirea din strada Armeneasca de la Partidul Comunistilor din Moldova în ianuarie 2017 (Detalii, AICI). Ulterior aceasta a suportat lucrari ample de reparatie, iar în noiembrie 2017 PDM si-a arborat drapelul pe fatada cladirii de lux, care se afla la doi pasi de blocul din strada Bulgara unde locuieste Vladimir Plahotniuc, liderul formatiunii politice.

CITESTE MAI DEPARE PE RISE.MD