Un nou protest in sustinerea medicului Vadim Scarlat, retinut ca ar fi dat mita unui judecator. Mai multe mamici, impreuna cu picii si cu sotii lor au venit azi dimineata in fata CNA, cerand eliberarea acestuia. Astazi avocatul doctorului urmeaza sa conteste decizia privind arestul sau la Curtea de Apel.

Publicat:29.10.2018, 12:17

Cei peste o suta de parinti au venit in fata Centrului National Anticoruptie cu pancarte si baloane de culoare alba.

Scandandu-si lozincile, au cerut ca medicul-obstetrician sa fie eliberat. Unii parinti si-au adus la protest si copiii. Ei spun ca nu cred ca acuzatiile aduse lui Scarlat ar putea fi adevarate.
 

Margareta COLESNICENCO, PARINTE: "El este un medic bun, noi mai vrem copii si la alt medic mi-ar fi frica sa merg.”

Ivan COLESNICENCO, PARINTE: “Nu cred ca ar putea sa neglijeze vreo mamica. Era ora unu sau doua de noapte noi trimiteam sms si e ne telefona inapoi. Dupa atitudinea si profesionalismul pe care il are nu cred sa fie vinovat.”

Ecaterina Cociurca a venit la manifestatie tocmai de la Cahul. Ea povesteste ca acum doi ani a adus pe lume un baietel. A avut o sarcina complicata, spune ea, iar nasterea a decurs bine, fiind asistata de Vadim Scarlat.

Ecaterina COCIURCA, PARINTE: “Am aflat de dl Vadim, tot atunci si de faptul ca unul dintre copii s-a oprit din evolutie. Nu este un infractor.”

La protest au iesit si femei care sunt in ultima luna de sarcina.


“Vrem sa spunem ca medicul Scarlat este nevinovat si pledam pentru eliberarea lui. Pentru un medic care a ajutat mii de mamici nu este in stare sa comite o infractiune.”

Oamenii au asteptat o ora sa iasa vreun reprezentant al CNA ca sa discute cu ei. Dar pentru ca nimeni nu a venit in fata lor, au mers ei in institutie.

Responsabilii de la CNA nu au raspuns la telefon pentru a comenta situatia. Potrivit oamenilor legii, Vadim Scarlat, ginecolog-obstetrician la Institutul Mamei si Copilului este suspectat ca ar fi mituit un judecator pentru a avea castig de cauza intr-un dosar, care a fost deschis in 2016. Potrivit unor surse, medicul este invinuit de malpraxis.

Acesta ar fi asistat la o nastere complicata, iar bebelusul a murit peste o luna. Soacra tinerei mame, fosta judecatoare la Curtea de Apel Tighina, Aurelia Parpalac, ar fi depus o plangere prin care il acuza pe Scarlat de neglijenta. Pe 25 octombrie, Vadim Scarlat a primit 30 de zile de arest in izolatorul CNA.