Un politist de 34 de ani a murit pe loc, iar alti patru oameni, toti angajati ai Serviciului Protectiei si Paza de Stat, au fost transportati in stare grava la spital, in urma unui accident produs pe drumul M5, spre localitatea Pelenia, din raionul Drochia.

Publicat:29.04.2018, 08:56

Tragedia s-a produs noaptea trecuta, pe drumul national M5, in apropiere de localitatea Pelenia din raionul Drochia.

Potrivit politiei, soferul de 28 de ani care se afla la volanul unui Volkswagen Touareg, care apartine SPPS-ul, deplasandu-se spre Balti, a intrat intr-un camion MAN, care stationa pe marginea soselei.

In Volkswagen se aflau 5 persoane. In urma impactului violent, un politist de 34 de ani, pasager in masina, s-a stins pe loc. Alti patru pasageri, printre care si soferul, toti fiind angajati ai Serviciului Protectiei si Paza de Stat, cu varstele cuprinse intre 28 si 32 de ani, au fost transportati in stare grava la spitalul din Balti.

Primele cercetari facute de agentii de investigatii arata ca accidentul s-a produs din cauza vitezei excesive.


 
In acest caz a fost initiata o cauza penala. Totodata, IGP a initiat o ancheta de serviciu pentru stabilirea tuturor circumstantelor aflarii polititului in acel automobil.

Politistul  activa la Directia generala securitate publica, angajat în cadrul institutiei din anul 2010. Acesta era casatorit.

Colegii de la IGP au scris pe pagina de facebook un mesaj de condoleante: