Google+

Un sofer din Balti a ajuns sa se plinga la Curtea Constitutionala, dupa ce a ramas nemultumit ca a fost obligat de politie sa dea sange pentru testul la alcoolemie - VIDEO

Un sofer din Balti a ajuns sa se plinga la Curtea Constitutionala, dupa ce a ramas nemultumit ca a fost obligat de politie sa dea sange pentru testul la alcoolemie - VIDEO
Embed:

Nemultumit ca a fost obligat de politie sa dea sange pentru testul la alcoolemie, un sofer din Balti a ajuns sa se planga tocmai la Curtea Constitutionala, insa a avut esec. Magistratii sustin ca probele de sange sunt necesare, iar alcooltestul - obligatoriu si nu incalca dreptul la viata privata, asa cum afirma soferul. Barbatul este acum cercetat penal pentru ca a refuzat sa treaca testul.

 

Igor CHIRIAC, AVOCAT: “Impunerea persoane de a urma unele interventii medicale, chiar si minore trebuie sa fie benevole si nu fortate, iar constrangerea acestor interventii medicale, in opinia mea, constituie o ingerinta la integritatea fizica si la viata privata...”

 

Igor Chiriac este avocatul soferului din Balti, care acum este cercetat penal pentru ca ar fi refuzat sa mearga la dispensarul narcologic pentru a i se prelua sange pentru testul la alcoolemie. Potrivit avocatului, articolul din Codul Penal, care prevede ca toti soferii sunt obligati, la cererea politiei, sa dea probe de sange, contravine Constitutiei. De aceea a depus o sesizare la CC.

 

Igor CHIRIAC, AVOCAT: “Eu am adus mai multe argumente din Constitutie...”

 

Magistratii Curtii insa au respins argumentele avocatului si au decis ca examinarea medicala a soferilor prinsi bauti la volan nu le incalca dreptul la viata privata. In prezent soferii care refuza sa treaca testul la alcoolemie risca o amenda de pana la 13 mii de lei sau chiar sa ramana fara permis pe un termen de pana la 5 ani. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn