Google+

Israel a castigat Eurovision 2018, iar Cipru a obtinut locul 2. Pe ce loc s-a clasat Moldova: ”Va multumesc ca ati ales diferit” - VIDEO

Israel a castigat concursul Eurovision 2018, desfasurat sambata noaptea, in Lisabona, Cipru a obtinu locul 2, iar Moldova s-a clasat pe locul 10.

 

Netta, reprezentanta Israelului la Eurovision 2018, a câştigat trofeul competiţiei cântecului european, în urma marii finale ce a avut loc la Altice Arena, sâmbătă noaptea.

 

Israel a cumulat 529 de puncte, pe locul al doilea şi al treilea clasându-se Cipru, cu 436 de puncte, respectiv Austria, cu 342 de puncte.

 

Show-ul marii finale nu a fost lipsit de incidente. O persoană a intrat în scenă în timpul prestaţiei reprezentantei Marii Britanii, SuRie, şi i-a luat microfonul acesteia. După câteva secunde, artista a continuat să cânte iar persoana intrusă a fost reţinută de forţele de securitate din arenă.

 

Câştigătorul Eurovision 2018 a fost desemnat în urma votului publicului şi juriilor de specialitate din cele 43 de ţări participante. Votul specialiştilor şi cel al telespectatorilor au avut ponderi egale.

 

LIVE TEXT, finala Eurovision 2018:


1:41 ISRAEL a câştigat EUROVISION 2018. 


”Sunt atât de fericită. Vă mulţumesc că aţi ales diferit, că acceptaţi diferenţele dintre noi, sărbătorim diversitatea. Îmi iubesc ţara”, a spus câştigătoarea trofeului.

 

1:41 ISRAEL a câştigat EUROVISION 2018.

 

1:40 În preferinţele publicului au fost Austria - 342 puncte, Italia - 349 puncte, Cipru - 353 puncte şi Israel - 370 de puncte.

 

1:30 Australia a obţinut cel mai scăzut punctaj din partea publicului - 9 voturi.

 

1:00 Țările participante acordă voturile:

Ucraina 12 puncte Franţa
Azerbaidjan 12 puncte pentru Albania
Belarus 12 puncte pentru Cipru
San Marino 12 puncte pentru Israel
Olanda 12 puncte pentru Germania
Macedonia 12 puncte pentru Estonia
Malta 12 puncte pentru Cipru
Georgia 12 puncte pentru Suedia
Spania 12 puncte pentru Cipru
Austria 12 puncte pentru Israel
Danemarca 12 puncte pentru Germania
Georgia 12 puncte pentru Suedia
Marea Britanie 12 puncte pentru Austria
Suedia 12 puncte pentru Cipru
Letonia 12 puncte pentru Suedia
Albania 12 puncte pentru Italia
Croaţia 12 puncte pentru Lituania
Irlanda 12 puncte pentru Cipru
România 12 puncte pentru Austria
Cehia 12 puncte pentru Israel
Islanda 12 puncte pentru Austria
Moldova 12 puncte pentru Estonia
Belgia 12 puncte pentru Austria
Norvegia 12 puncte pentru Germania
Franţa 12 puncte pentru Israel
Italia 12 puncte pentru Norvegia
Australia 12 puncte pentru Suedia
Estonia 12 puncte pentru Austria
Serbia 12 puncte pentru Suedia
Cipru 12 puncte pentru Suedia
Armenia 12 puncte pentru Suedia
Bulgaria 12 puncte pentru Austria
Grecia 12 puncte pentru Cipru
Ungaria 12 puncte pentru Danemarca
Muntenegru 12 puncte pentru Serbia - Publicul a huiduit decizia
Germania 12 puncte pentru Suedia
Finlanda 12 puncte pentru Israel
Rusia 12 puncte pentru Moldova
Elveţia 12 puncte pentru Germania
Israel 12 puncte pentru Austria
Polonia 12 puncte pentru Austria
Lituania 12 puncte pentru Austria
Slovenia 12 puncte pentru Suedia
Portugalia 12 puncte pentru Estonia

 

Clasamentul după votul ţărilor. Austria a câştigat votul juriului

  


View image on Twitter

00:55 STOP VOT.

 

00:12 S-au deschis liniile de VOT.


00:11 Italia a închis concursul.

 

00:06 Îmbrăcată cu o salopetă mulată, reprezentata Ciprului a încins atmosfera cu mişcări lascive, acompaniată de alte 4 fete.

 

 

00:03 Irlanda mizează pe o piesă emoţionantă în acest an.


23:59 Olanda a avut de asemenea un moment rock, cu o trupă masculină.

 

23:53 Piesa cu care Israelul a intrat în rândul favoriţilor pentru trofeu a fost auzită aproape de miezul nopţii. 

 

23:49 Rock şi energie la momentul Ungariei.

 

23:46 Suedia a intrat în concurs cu un artist care a dansat foarte senzual.

 

23:40 Trupa DoReDos a urcat pe scena de la Lisabona. Piesa este una cu inspiraţii folclorice.

 


23:35 Bulgaria a trimis la Eurovision o trupă formată din 4 băieţi şi o fată.


23:30 Reprezentanta Finlandei a avut un număr plin de energie.

 

23:24 Jessica Mauboy, din Australia, a avut şi ea un moment plin de energie. Cântăreaţa a colaborat de-a lungul timpului cu Chris Brown, Snoop Dog, dar şi alţi artişti celebri.

 

23:20 Danemarca a adus pe scenă un număr inspirat din lumea vikingilor.


 

23:17 Entuziasm şi un dans vesel pe scenă, în numărul prezentat de Cehia.

 

23:12 Franţa este bine cotată la pariuri. A intrat a 13-a în concurs cu melodia ”Mercy”, iar publicul a fost încântat, judecând după reacţii.


 

23:08 Albania a intrat în finală cu o melodie pop-rock, plină de energie.


23:05 Reprezentantul Germaniei a câştigat concursul ”The Voice” în 2012.

 

 

23:00 Moment deosebit al Serbiei. Artiştii au umplut scena cu tobe, mişcări de dans şi voci extrem de puternice.

 

 

22:56 Marea Britanie a intrat a 9-a în concurs cu melodia ”Storm”.

 

 

22:55 Echipa de comunicare a Eurovision anunţă că s-au atins 1 milion de mesaje cu hashtagul #Eurovision.


View image on Twitter

 

22:48 Țara gazdă, Portugalia, participă cu o melodie lentă. Reprezentanta acestei ţări a cântat cu emoţie şi ochi umeziţi.


 

 

22:44 Norvegia l-a trimis în acest an pe Alexander Rybak, cel care a şi câştigat concursul în 2009 cu melodia Farytale. Şi în acest an şi-a adus vioara şi a şi dansat alături de câţiva dansatori. Un moment plin de energie.

 

 

22:39 Estonia speră să câştige finala cu o soprană îmbrăcată într-o rochie imensă.

 


22:35 Cesar Sampson din Austria a cântat la înălţime piesa ”Nobody like you”.

 

22:30 Îmbrăcată într-o rochie roz, reprezentanta Lituaniei a avut un moment emoţionant pe scenă. Aceasta a ales să cânte stând jos.

 


22:25 Slovenia mizează pe o piesă energică şi un grup de fete senzuale. 

 


22:25 Spania a intrat în concurs cu o piesă romantică.

 

 

22:15 Ucraina avut un moment incendiar, la propriu. Reprezentantul acestei ţări a avut flăcări în jurul său.

 

 

 


 

22:00 Gala a început.

 

 

 

Fanii, cu excepţia celor care locuiesc în Moldova, vor putea vota piesa “My Lucky Day" a trupei DoReDos de până la 20 de ori de pe acelaşi număr de telefon sau prin aplicaţia de pe site-ul oficial al concursului.


 

 

Cu mari emotii dar si sperante de a inregistra un rezultat bun, reprezentantii tarii noastre au indemnat fanii sa-i voteze. In filmuletul postat pe retelele de socializare, alaturi de moldoveni apare si Filip Kirkorov, care este si autorul piesei “My lucky day.”

 

"Noi reprezentam Moldova, cu piesa “My lucky day.” - Avem nevoie de votul tau. Voteaza cu inima, voteaza pentru Moldova.“ 

 

Cei de la Doredos urmeaza sa iasa pe scena in doar cateva ore, la ultima etapa de la Eurovision, dupa ce au reusit sa impresioneze europenii in cea de-a doua semifinala. Au fost apreciati atat pentru interpretare, cat si pentru show. 

 

In aceasta seara va fi desemnat marele castigator al competitiei din acest an. Potrivit caselor de pariuri, reprezentantii din Cipru, Franta, dar si Israel sunt favoritii. 

 

In finala de astazi, pentru marele trofeu se vor mai duela artisti din 25 de tari, intre care Ucraina, Ungaria, Norvegia, Serbia, Olanda, Danemarca si Austria. Reprezentantii Romaniei si Rusiei nu au trecut de semifinala. Cel mai bun rezultat pentru Moldova la Eurovision l-au aratat baietii de la SunStroke Project anul trecut, cand au luat locul 3.

 

“Ceea ce m-a frapat anul acesta este diversitatea propunerilor. Avem o varietate foarte mare de stiluri reprezentând pe larg scena muzicală europeană”, a comentat pentru AFP preşedintele fan club-ului britanic al Eurovision, Alisdair Rendall, scrie Agerpres.

 

Mult pop, mai festiv sau mai melodios (dar şi rock, folk, ba chiar chiar un dram de metal), va putea fi ascultat sâmbătă seara la acest maraton TV care va începe de la ora 19.00 GMT şi va include, ca în fiecare an, o paradă de costume extravagante şi de puneri în scenă provocatoare.

 

Printre momentele spectaculoase ale serii se vor număra, cu siguranţă, proiecţia animaţiilor video pe imensa rochie a artistei din Estonia, interpretarea la un pian ”în flăcări” a reprezentantului Ucrainei şi dansul romantic între doi bărbaţi din timpul piesei irlandezului Ryan O’Shaughnessy, cenzurat de către China în timpul difuzării primei semifinale.

 

În timpul semifinalei de marţi seară, postul Mango TV, care transmite online, a cenzurat imaginile cu doi bărbaţi care se ţineau de mână pe scenă în timpul evoluţiei reprezentantului Irlandei, dar şi interpretarea artistului reprezentând Albania, Eugent Bushpepa, ale cărui tatuaje au fost vizibile în timp ce acesta urca pe scenă.

 

În replică, Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU), organizatoarea concursului, a rupt contractul cu postul chinez, care nu va mai avea dreptul de a transmite finala de sâmbătă seară a Eurovision 2018.

 

Dincolo de controversele care înconjoară constant acest eveniment, care atrage anual o audienţă totală de circa 200 de milioane de telespectatori, cursa pentru a-i succeda portughezului Salvador Sobral, care a câştigat anul trecut finala desfăşurată la Kiev, se anunţă acerbă.

 

Potrivit site-urilor agregatoare ale predicţiilor de la casele de pariuri, ţările favorite la câştigarea acestei ediţii a Eurovision sunt Cipru şi Israel.

 

Reprezentanta Ciprului, artista grecoaică de origine albaneză Eleni Foureira, ar putea convinge audienţa cu piesa sa “Fuego”, o melodie pop senzuală, cu un refren atractiv, care i-a adus comparaţii cu Shakira sau Beyoncé.

 

Israelianca Netta Barzilai, marea favorită din săptămânile care au precedat semifinalele, figurează pe poziţia secundă în clasamentul pariurilor, cu melodia sa “Toy”, un apel la emanciparea femeilor împotriva tuturor formelor de hărţuire.

 

În planul secund al acestui duel al divelor întâlnim duo-ul francez Madame Monsieur, creditat cu şanse la câştigarea concursului cu melodia “Mercy”, o piesă melodioasă, care spune povestea unui copil născut într-o barcă de migranţi.

 

Câştigătorul va fi desemnat dintre cei 26 de finalişti pe baza notelor acordate de un juriu profesionist şi a votului telespectatorilor din cele 43 de ţări participante, fiecare reprezentând jumătate din scorul final combinat.

 

Cu un buget de 20 de milioane de euro, cel mai mic din ultimii zece ani, televiziunea publică portugheză RTP a conceput pentru această finală un spectacol mai “teatral”, limitând utilizarea proiecţiilor video şi a noilor tehnologii.

 

România, reprezentată anul acesta de către trupa The Humans, cu piesa “Goodbye”, a ratat calificarea în finală, în urma celei de-a doua semifinale de joi.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn