Google+

Vacantele clasice - plictisitoare pentru turistii care vin sa viziteze tara noastra. Noile acivitati incluse in ofertele turistice ale Moldovei: o cursa cu bicicleta pe drumul Orheiului Vechi, drumetiile sau monitorizarea pasarilor - VIDEO

Vacantele clasice - plictisitoare pentru turistii care vin sa viziteze tara noastra. Noile acivitati incluse in ofertele turistice ale Moldovei: o cursa cu bicicleta pe drumul Orheiului Vechi, drumetiile sau monitorizarea pasarilor - VIDEO
Embed:

Vacantele clasice cu leneveala la soare devin plictiositoare pentru o buna parte din turisti. Multi aleg destinatii unde isi pot petrece timpul activ. Asa ca o cursa cu bicicleta pe drumul Orheiului Vechi, drumetiile sau monitorizarea pasarilor sunt noile acivitati incluse de astazi in ofertele turistice ale Moldovei.


Sergiu este elev, iar astazi impreuna cu prietenii sai au parcurs pentru prima data traseul destinat turistilor care opteaza pentru o vacanta activa. Cei 4 km nu au fost deloc usor de parcurs, spune el.

 

Sergiu: “Traseul nu a fost lung, dar foarte dificil pentru ca nu era asfalt, abrut, unele locuri nu puteam sa mergem, dar am ajuns. Mi-a placut foarte tare pentru ca este adrenalina in sange.”

 

 Sfranciocul rosiatic, cocostarcii, starcul rosu si multe alte specii de pasari pot fi vazute si admirate cu binoclul de cei care se odihnesc in preajma Codrilor. Aceasta activitate a fost inclusa de astazi, in ofertele turistice, destinate celor care vor sa descopere Moldova. 

Elena SCOBIOALA, REPREZENTANTA A MISCARII ECOLOGISTE: “A fost o initiativa care a combinat doua strategii a Miscarii Ecologiste pe de o parte, care am venit cu o abordare noua de vizualizare a potentialului natural in aceasta regiune.”

 

Potrivit directorului Proiectului de Competivitate, Doina Nistor, in ultimii ani turistii nu vor doar sa viziteze o tara, ci  cauta experiente.

 

Doina NISTOR, DIRECTORUL PROIECTULUI DE COMPETITIVITATE: “Pe langa experienta rurala, viata de la sate, experiente gastronomice, unde turistii pot sa gateasca bucate traditionale moldovenesti, noi am decis sa promovam alte 3 produse turistice importante.”

 

In primele noua luni ale anului, tara noastra a fost vizitata de peste 150.000 turisti.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn