Google+

Verdict in cazul accidentului cu 13 morti de acum 3 ani de la Morenii Noi: Mecanicul si medicul firmei de transport, condamnati la inchisoare cu executare - VIDEO

Verdict in cazul accidentului cu 13 morti de acum 3 ani de la Morenii Noi: Mecanicul si medicul firmei de transport, condamnati la inchisoare cu executare - VIDEO
Embed:

Verdict in cazul accidentului cu 13 morti de acum 3 ani de la Morenii Noi, Ungheni. Mecanicul firmei de transport si medicul au fost condamnati la 2 ani si jumatate si respectiv 2 ani de inchisoare cu executare. Administratorul companiei care detinea autobuzul defect a fost achitat. Sentinta a fost pronuntata astazi de catre Judecatoria Ungheni.

 

Tragedia de acum 3 ani a zguduit intreaga tara. In autobuzul cu o capacitate de 17 locuri au urcat 50 de oameni. Toti se grabeau sa ajunga la Ungheni. Calatoria lor insa nu a durat decat 15 minute. Vehicolul a ajuns intr-un sant si s-a izbit violent cu partea din fata, unde s-au strans toti pasagerii. Unii oameni au fost aruncati prin parbriz. In consecinta, 13 oameni au murit, iar alti 37 au fost raniti si au ramas cu sechele pe  viata. 

Accidentul a luat viata primarului din Morenii Noi si a sotiei acestuia. Si soferul care ar fi condus cu viteza excesiva a murit. Ulterior, expertiza a demonstrat ca soferul bause inainte de a urca la volan si avea 0,4 promile de alcool in sange. Astfel, pentru ca nu l-a examinat pe sofer inainte de cursa, medicul care lucra la compania de transport va sta la inchisoare 2 ani. O alta expertiza a demonstrat ca autobuzul avea ambele frane defecte, dar si alte deficiente tehnice. Pentru aceasta a fost gasit vinovat mecanicul companiei. Dupa accident, mecanicul a declarat pentru Pro TV ca vehicolul trecuse revizia tehnica cu doar cateva luni inainte de accident. Totodata, s-a stabilit ca autobuzul a pornit la drum in afara orarului, iar procurorii au pus acest lucru pe seama administratoarei firmei. Pana la urma, instanta a achitat-o pe motiv ca nu exista componenta de infractiune.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn