Google+

Verificati cu detectorul de metale, chiar in timpul examenelor. Reguli dure pentru BAC 2014

Verificati cu detectorul de metale, chiar in timpul examenelor. Reguli dure pentru BAC 2014
Embed:

Centrele de bacalaureat vor fi securizate mai ceva ca Pentagonul. Ministerul Educatiei a decis sa implimenteze noi tehnologii anti-copiat. Pe langa faptul ca vor fi monitorizati video elevii vor fi verificati, cu detectoarele de metale plus ar putea sa le fie bruiate telefoanele. Totodata elevii, care vor fi prinsi copiind vor sustine repetat peste un an, nu doar examenul cu pricina, ci si celelalte probe. Acestea sunt cateva modificari pentru sesiunea de bacalaureat de anul viitor. Elevii absolventi nu incurajeaza deloc initiativa oficialilor.

 


Ministerul Educatiei a decis sa modifice regulamentul de desfasurare a examenului de bacaluareat pentru a evita copiatul. Daca acum doi ani elevii au trecut prin detectorul de metale inainte de examen, la anul viitor ei vor putea fi verificati si in timpul sau dupa sustinerea probei. 


Daca vor fi prinsi copiind elevii vor fi dati afara de la examen si le vor fi anulate notele la toate probele de bacalaureat. 


Si schema de notare a elevilor va fi modificata. In acest an, pragul de trecere va fi de 30 de procente din punctajul maxim si nu de 25 cum a fost pina acum.


Nota 10 din oficiu vor primi doar elevii care vor obtine mentiuni sau medalii la olimpiadele internationale, nu insa si premiantii olimpiadelor nationale.

 

Pe langa noile metode anti-copiat Ministerul le va pastra si pe cele de anul trecut, cum ar fi monitorizarea video. Totodata se discuta si despre instalarea unor sisteme de bruiaj.

 

Anul trecut s-au chletuit 7 milioane de lei pentru procurarea a 1200 de camere de supraveghere insa chiar la scurt timp dupa inceperea examenelor testele apareau pe Internet.

 

In 2013 doar 68 la suta din elevi au sustinut examenele de bacalaureat, fiind cea mai rata inregistrata. Metodologia de organizare a sesiunii de bacalaureat 2014 urmeaza sa fie aprobata in a doua jumatate a lunii noiembrie. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: detector de metale, bacalaureat, diplome olimpiade,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate

s-a intamplat acum 1 an:

  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn