Google+

VIDEO - Intre pereti cu mucegai si cu frica unui scurtcircuit. Cateva familii din Vatra locuiesc intr-un bloc cu acoperisul avariat, asa ca fiecare ploaie le inunda apartamentele. Ce spun autoritatile

VIDEO - Intre pereti cu mucegai si cu frica unui scurtcircuit. Cateva familii din Vatra locuiesc intr-un bloc cu acoperisul avariat, asa ca fiecare ploaie le inunda apartamentele. Ce spun autoritatile
Embed:

Traiesc de ani de zile intre pereti cu mucegai si cu frica unui scurtcircuit. Cateva familii din Vatra locuiesc intr-un bloc cu acoperisul avariat. Asa ca, fiecare ploaie umple ultimul etaj de apa, care ulterior ajunge in apartamentele lor. O familie chiar si-a parasit locuinta si sta la gazda, pentru ca nu poate aprinde lumina, cablurile electrice fiind afectate. Autoritatile spun ca acoperisul ar putea fi reparat, insa abia la primavara si doar daca locatarii vor fi dispusi sa dea bani pentru asta.


Fiecare ploaie sau ninsoare le aduce acestor oameni griji in plus. Locuiesc la etajul cinci al unui bloc cu sase nivele din Vatra. Acoperisul cladirii este avariat, iar din aceasta cauza, atunci cand ploua sau ninge, la ultimul etaj curge apa, care mai apoi se prelinge si la nivelul 5, adica in apartamentele lor.


Cristina LIVITCHI, LOCATAR: “Acest etaj apartine acum primariei. Aici a fost asociatia locatarilor, acum s-a desfiintat. Acum este a primariei. Cel mai grav este iarna cand e abundenta de apa. Acum zapada este si temperatura e mai rece si din cauza asta se tine, nu picura. Dar cand o sa fie mai cald o sa ne inundeze.“

Vasilisa MADAN, LOCATAR: „Locuind în această casă din 1994, noi nu putem să facem reparaţie în apartamente, deoarece este inutil. După ploile de ieri, soţul a scos 40 de litri de apă. Am fugit, am vărsat apa, doar ca ea să nu ajungă pe tavanul nostru.”


Cel mai grav, spun oamenii, este ca umezeala le afecteaza cablurile electrice.


Cristina LIVITCHI, LOCATAR" “Mi-au spus ca daca se topeste zapada, o sa putrezeasca toate sciturile electrice si no sa avem lumina toata casa, ori va izbucni un incendiu si o sa arda toata casa.”


Din acest motiv, femeia a fost nevoita sa plece din propria locuinta.


Cristina LIVITCHI, LOCATAR: „Domnii de la Union Fenosa nu mi-au permis sa aprind lumina in casa ca ar putea sa fie un scurt circuit. De aceea am plecat cu copii la gazda sa traiesc. Eu acum sunt nevoita sa platesc gazda in alta parte cu doi copii minori, doarece nu pot trai in apartamentul meu.”


“Iaca asa situatie a fost ieri, alataieri, asa peste tot. Astazi s-a mai uscat deoarece a curs in caldari si timpul s-a mai racit.”
Sunt deja ani de zile de cand locatarii blocului se confrunta cu aceasta problema.


Ecaterina AJDER, LOCATAR: “Ma tem si pentru viata mea, pentru bunurIle mele. Tazurile, mopurile, strangem apa facem tot ce trebuie ca sa fie uscat. Avemm si frigidere, aparate in priza si ccopii is acasa, asta e foarte periculos.”


Oamenii s-au adresat la primarie...


Vasilisa MADAN, LOCATAR: “Măcar o parte din cheltuieli să fie compensate. Au trecut peste 30 de zile şi nu ni s-a răspuns. Ne-au sunat doar la telefon şi ne-au spus că majoritatea apartamentelor  din acest bloc sunt privatizate şi ei nu au de gând să ia act de nefericirea noastră.”


Primarul orasului Vatra a declarat pentru PRO TV ca o sa intervina doar atunci cand afara se va incalzi si doar daca o parte din cheltuieli vor fi suportate de locatari.


Cristina LIVITCHI, LOCATAR: “Noi am scris cerere, la inceputul lui septembie, cand au fost zile bune de facut acoperisul si octombrie o fost cald, iarna o fost calduta. Noi ce sa facem acuma?”


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn