Google+

VIDEO - Unionistii, socialistii si platforma DA se bat pentru spatiul din PMAN pe 27 martie, de ziua Unirii principatelor romane. Ce spune primaria

VIDEO - Unionistii, socialistii si platforma DA se bat pentru spatiul din PMAN pe 27 martie, de ziua Unirii principatelor romane. Ce spune primaria
Embed:

O adevarata batalie se va da pentru spatiul din Piata Marii Adunari Nationale pe 27 martie. Pentru acea zi pregatesc manifestatii socialistii, platforma DA, precum si mai multe organizatii unioniste. Cu totii isi doresc aceeasi locatie, iar responsabilii de la primarie spun ca Platforma DA este cea care decide daca cedeaza Piata. Subiectul a starnit polemici si in Parlament.


Cateva asociatii unioniste, Partidul Socialistilor si Platforma DA ravnesc la Piata Marii Adunari Nationale pe 27 martie.


Anatol URSU, PRESEDINTE “TINERII MOLDOVEI”: “Ramane la latitudinea platformei daca vom putea stationa in trecerea noastra de la Teatru de Opera si Balet, spre Academie, in Piata Marii Adunari Nationale, pentru ca este un loc simbolic. Deocamdata platforma DA nu si-a aratat deschiderea.”


Anatolie CARAMAN, ASOCIATIA VETERANILOR DE RAZBOI “TIRAS-TIGHINA”: “Am propus platformei DA sa ne cedeze piata pe cateva ore, dupa asta le-am dat cuvantul ca o eliberam. Ei au zis 80 de procente.”


Grigore NOVAC, DEPUTAT PSRM“Vrem sa facem un eveniment si sa vorbim despre capturarea statului.”


Cei de la platforma DA inca se gandesc daca vor ceda sau nu piata.


Liviu VOVC, MEMBRU PLATFORMA DA“Vom convoca consiliul marii adunari nationale si vom decide.”


Cristina APARATU, SEF DIRECTIE SOCIAL-UMANITARA A PRIMARIEI: “Trebuie sa ajunga la un consens cu platforma DA, maine vom avea un raspuns.”


Ziua de 27 martie a starnit polemici si in Parlament. Deputatul PLDM, Maria Ciobanu a propus ca aceasta data sa devina sarbatoare nationala.


Maria CIOBANU, DEPUTAT PLDM: “In aceasta zi ar trebui sa ne unim sub tricolor.”


Vladimir VORONIN, LIDER PCRM: “Doliu, nu sarbatoare.”


Pana la urma, proiectul nu a acumulat numarul necesar de voturi pentru a fi inclus pe ordinea de zi a legislativului. La 27 martie 1918, Sfatul Tarii, legislativul de la Chisinau din acea vreme, a votat Unirea Basarabiei cu Romania.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn