Scene de groaza s-au derulat aseara pe un aeroport din Moscova. Un avion, care s-a intors din drum din cauza unor probleme tehnice, a luat foc dupa ce s-a izbit de pista. 41 de oameni, dintre care cinci copii, au murit. Nu se stie deocamdata daca printre victime sunt moldoveni, anunta Ministerul de Externe de la Chisinau.

Publicat:06.05.2019, 14:20

Sunt imagini surprinse chiar de unul dintre pasagerii avionului Suhoi Superjet 100. Din ele se vede ca flacarile au cuprins complet motoarele si aripile. O alta inregistrare, facuta din aeroport, arata exact ce s-a intamplat. Aeronava a lovit pista si toata partea din spate a luat foc.

Imediat dupa ce avionul s-a oprit, pasagerii au fost evacuati de urgenta pe un tobogan gonflabil.

„Linisteste-te! Toti la iesire!"

Apoi oamenii au luat-o la fuga pe pista. Intre timp, pompierii au ajuns la aeronava care ardea ca o torta. La bord erau 78 de oameni - 73 de calatori, printre care si copii, si 5 membri ai echipajului. Potrivit presei ruse, insotitorii de bord au facut eforturi uriase sa salveze cat mai multe persoane. Din informatiile initiale, culoarul dintre scaune a fost blocat de pasagerii care se ridicasera sa-si ia bagajele, asa ca cei din partea din spate a avionului nu au avut pe unde sa iasa. Iar imaginile aparute pe internet, din care se vede cum oamenii alearga pe pista cu bagajele in maini, confirma acest lucru. Din start, oficialii au anuntat cinci raniti, dar bilantul s-a schimbat dramatic in cele din urma - 41 de oameni au murit.

Elena MARKOVSKAIA, ANCHETATOR: „37 din cele 78 de persoane aflate la bordul avionului au supravietuit - 33 de pasageri si patru membri ai echipajului.”

Supravietuitorii au ramas peste noapte in aeroport, acolo unde s-au adunat prietenii si rudele persoanelor care se aflau la bord.

Elena MARKOVSKAIA, ANCHETATOR: „La moment, 28 de pasageri sunt acum la terminalul aeroportului, iar anchetatorii si psihologii stau de vorba cu ei."

Aeronava operata de compania Aeroflot din Rusia a decolat aseara de pe aeroportul Sheremetievo, cu destinatia Murmansk. Dupa o jumatate de ora de zbor, pilotii au observat probleme tehnice si au decis sa se intoarca la Moscova. Autoritatile nu au oferit detalii despre cauza exacta a tragediei. In 2012, o alta aeronava Suhoi Superjet 100 a fost implicata intr-un accident aviatic in Indonezia. 45 de oameni au murit dupa ce avionul s-a prabusit pe un munte. Ancheta a stabilit ca in acest caz a fost vorba despre o eroare umana.