Google+

Zeci de oameni au iesit la plantat copaci in Gradina Publica si Parcul Catedralei. “Este o fapta buna pentru orasul nostru" - VIDEO

Zeci de oameni au iesit la plantat copaci in Gradina Publica si Parcul Catedralei. “Este o fapta buna pentru orasul nostru" - VIDEO
Embed:

Gradina Publica Stefan cel Mare si Parcul Catedralei au devenit mai verzi astazi. Pini, brazi, stejari, artari si mesteceni au fost plantati de zeci de oameni, adunati de dimineata in centrul capitalei. De la mic la mare, voluntarii au sadit arbori si au promis ca se vor intoarce la ei, ca sa ii ingrijeasca. In total, au fost plantati 180 de copaci.


Luca si Andrei, care abia de puteau duce harletele in maini, au fost tare nerabdatori sa sadeasca un copac. Tatal lor le-a explicat pas cu pas cum se face acest lucru. 

 

“- Apuca copacul de aici. Asa.”

 

 Desi cam stangaci la inceput, cel mai mic membru al familiei a repetat cu multa staruinta dupa ceilalti si, intr-un final, artarul a fost plantat. 

 

“E greu tatii? Tine copacul si lasa-ma sa pun eu pamant.“ 

 

La cativa pasi, o alta familie a sadit brazi. Altii au venit alaturi de colegii de serviciu si spun ca sunt bucurosi sa inverzeasca parcurile, ce au avut de suferit mai ales in urma temperiilor din aprilie. 

 

“Este o fapta buna pentru orasul nostru, pentru copiii nostri si pentru noi. Aici ne plimbam. O sa se prinda, pentru ca am venit cu dispozitie buna.“ 

 

In Gradina Publica Stefan cel Mare si Parcul Catedralei au fost plantati in jur de 180 de arbori, paltini argintii, molizi, tei, pini si mesteceni. Multi oameni si-au ales din timp specia preferata, dar si locul unde va fi sadit copacul. 

 

“Este un prun decorativ. Sunt foarte frumosi si se vad de departe. Au o culoare rosietica intensa. Un copac a costat 800 de lei.“ 

 

“Stejar rosu. L-am ales pentru ca sper ca va trai cateva sute de ani. “

 

 Iar Irina, care peste 2 zile isi va sarbatori ziua de nastere, spune ca vrea sa faca un cadou orasului. 

 

“Mai intai sa facem o groapa, iar apoi sa punem copacul.“

 

Responsabilii de la Spatii Verzi au fost cu ochii pe voluntari si i-au mai ajutat cu...un sfat. 

 

“Nu asa de adanc. Mai scoateti pamant.“

 

“Sunt deteriorati copaci. Sunt alee goale.“

 

 Actiunea de astazi face parte din proiectul Verde.md, care este la a 5-a editie. Oamenii isi cumpara copacul pe care si-l doresc si il sadesc intr-o zona indicata de cei de la Spatii Verzi.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn