In timp ce inauntru deputatii din opozitie se adunau la sedinta, in fata parlamentului au venit cateva zeci de oameni ca sa protesteze fata de decizia guvernarii de a pune pe spatele cetatenilor fraudele bancare. Protestatarilor li s-au alaturat si deputati, dar si candidati la prezidentiale.

Publicat:03.10.2016, 14:35


”Am venit cu miliardul”

”Jos Plahotniuc”

”Jos Lupu”

In fata protestatarilor, mobilziati de platforma DA, au venit mai multi candidati la prezidentiale.

Dumitru CIUBASENCO, CANDIDAT PN: ”Am venit sa spunem nu miliardului pe spatele cetatenilor.”

Igor DODON, CANDIDAT PSRM: ”Miliardele trebuie sa le plateasca hotii”

De la manifestatie a lipsit liderul DA, si el candidat, care afla intr-o vizita in Polonia. Acesta a pus insa un filmulet pe facebook in sustinerea protestelor.

Andrei NASTASE, CANDIDAT PDA: ”Trebuie sa scapam de banditii de la guvernare, sa avem un stat de drept, justitie, mass-media.”

Maia Sandu, care anuntase anterior ca impreuna cu Andrei Nastase va organiza proteste in ziua dezbaterii motiunii, a scris pe Facebook ca sedinta legislativului a fost convocata astfel incat sa faca imposibila mobilizarea cetatenilor.

Premierul considera ca cei din opozitie sunt deranjati mai degraba de faptul ca prin proiectele asumate s-ar face ordine in sistemul bancar.

Pavel FILIP, PRIM-MINISTRU: ”Cei care astazi striga multi spun ca s-au pus banii pe umerii cetatenilor se deranjeaza de alte proiecte de lege aprobate care vin sa faca regula si ordine in sistemul bancar. Atunci cind era haos se putea de recurs la diferite scheme.”

Potrivit organizatorilor, in strada au iesit astazi in jur de 500 de oameni. Cifra politiei este de 5 ori mai mica.