Ziua nationala a vinului s-a bucurat de succes. Potrivit datelor preliminare, in cele doua zile ale festivalului au venit 100 mii vizitatori, si sau consumat circa 115 mii de sticle.Totodata, in cadrul festivalului au fost lansate pe piata 22 de pronuse vitivinicole noi. Cei mai buni producatori de vin au fost premiati, iar bugetul sarbatorii a fost estimat la 2,3 mln lei.

Publicat:03.10.2016, 16:35

Circa 100 mii de persoane, turisti si moldoveni au sarbatorit in acest weekend, Ziua Nationala Vinului.

Stanislav RUSU, DIRECTOR AGENTIA TURISMULUI: “Ceea ce tine de numarul vizitatorilor din strainatate stiu cu certitudine ca structurile de cazare, si anume hotelurile, au fost rezervate in proportii de 90-95%.”

Cramele si vinariile, care si-au deschis portile in aceste zile au fost si ele pline de vizitatori. 12 mii de oameni le-au pasit pragul.


Gheorghe ARPENTIN, DIRECTOR ONVV: “Fiecare vinarii au organizat scoli personale pentru vinurile care le produc.La aceasta scoala a participat peste 500 de persoane.”

Premiu National pentru cea mai buna vinarie a mers la Castel Mimi, iar cel mai bun oenolor a fost desemnat cel de la Vinaria Purcari.

Parascovia POPOV, MANAGER VINARIA PURCARI: “Vinaria nostra a inregistrat in jur la 1100 de turisti, poate si mai mult. Noi am avut 8 autocare, multi turisti au veni de sine statator.”

Oficiul National al Viei si Vinului urmeaza sa prezinte in curand mai multe informatii despre vanzari si numarul de turisti. Astazi si responsabilii de la Primaria capitalei au facut totalurile Zilei Vinului- au culcat cat gunoi au strans.

Pentru Ziua Vinului, s-au cheltuit 2,3 milioane de lei.