Google+

Ziua tacerii ar putea sa dispara: concurentii ar putea face agitatie electorala si in ziua alegerilor. Raportul privind evaluarea legislatiei electorale in baza careia alegerile locale de la Chisinau au fost anulate \ DOC

Ziua tacerii - care este ultima zi dinaintea oricarui tip de alegeri de la noi din tara ar putea sa dispara. Asta inseamna ca membrii partidelor sau concurentii electorali nu vor mai fi nevoiti sa se abtina de la agitatie electorala cu o zi inainte de scrutin, dar si in ziua in care au loc alegerile.

 

Comisia Juridica a Parlamentului a publicat raportul privind analiza, expertiza si evaluarea legislatiei electorale care a stat la baza invalidarii alegerilor locale de la Chisinau.

 

Pe 19 iunie, Judecatoria Chisinau a declarat nule alegerile locale de la Chisinau si a invalidat mandatul primarului ales, Andrei Nastase. Principalul motiv din care alegerile au fost declarate nevalide este ca Andrei Nastase a facut agitatie electorala chiar in ziua alegerilor, pe 3 iunie. Mai exact, Nastase a facut un live pe facebook in care a indemnat oamenii sa iasa la vot. Judecatoarea scrie ca transmisiunea a fost urmarita de peste 250 de mii de utilizatori, iar asta este in masura sa influenteze rezultatul alegerilor.

 

Ulterior, si Curtea de Apel nu a validat mandatul primarului ales, Andrei Nastase. Curtea Suprema de Justitie a lasat in vigoare decizia Curtii de Apel.

 

Vezi raportul:

 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn