Ce poti face daca iti doresti un Ferrari, dar nu prea iti permite buzunarul sa ti-l cumperi? Simplu: il scoti la imprimanta. Evident, o imprimanta 3D. Dovada este expusa la forumul de design din Gdansk, Polonia.

Publicat:27.10.2018, 08:07Acest Ferrari în marime naturala, creat de studentii de la Universitatea de tehnologie din Varsovia, este poate cel mai spectaculos exponat de la forumul de design de la Gdansk. Anul acesta, tema principala a fost printarea 3d.


Slawomir Fijalkowski, Academia de Arte Frumoase: ”Nu avem foarte multe exponate, dar sunt foarte semnificative pentru tehnologia printarii 3D.”
Aceasta structura cu un aspect futurist nu şi-ar gasi locul într-un atelier obisnuit de mobila. Poate primi, însa, un loc în Cartea Recordurilor, pentru ca este cea mai mare masa scoasa la imprimanta, dupa un model creat pe computer. Cântareste 260 de kilograme.


Slawomir Fijalkowski, Academia de Arte Frumoase: ”Cel mai important este ca aceasta tehnologie nu mai ţine doar de procesul de design, ci a devenit un element de producţie. Ne putem imagina, daca privim aceasta masa, ca în viitor piesele de mobilier vor fi produse în mod obişnuit prin aceasta metoda.”


Imprimantele 3D sunt înca destul de scumpe si rare, mai ales cele care pot fi folosite pentru crearea unor obiecte de mari dimensiuni. Asa ca majoritatea exponatelor sunt mai maruntele, dar nu mai putin spectaculoase - bijuterii, tacâmuri sau obiecte de arta.