Google+

Ferrari in marime naturala scos la o imprimanta 3D, intr-o expozitie unica din Polonia. Cum arata

Ce poti face daca iti doresti un Ferrari, dar nu prea iti permite buzunarul sa ti-l cumperi? Simplu: il scoti la imprimanta. Evident, o imprimanta 3D. Dovada este expusa la forumul de design din Gdansk, Polonia.Acest Ferrari în mărime naturală, creat de studenţii de la Universitatea de tehnologie din Varşovia, este poate cel mai spectaculos exponat de la forumul de design de la Gdansk. Anul acesta, tema principală a fost printarea 3d.


Slawomir Fijalkowski, Academia de Arte Frumoase: ”Nu avem foarte multe exponate, dar sunt foarte semnificative pentru tehnologia printării 3D.”
Această structură cu un aspect futurist nu şi-ar găsi locul într-un atelier obişnuit de mobilă. Poate primi, însă, un loc în Cartea Recordurilor, pentru că este cea mai mare masă scoasă la imprimantă, după un model creat pe computer. Cântăreşte 260 de kilograme.


Slawomir Fijalkowski, Academia de Arte Frumoase: ”Cel mai important este că această tehnologie nu mai ţine doar de procesul de design, ci a devenit un element de producţie. Ne putem imagina, dacă privim această masă, că în viitor piesele de mobilier vor fi produse în mod obişnuit prin această metodă.”


Imprimantele 3D sunt încă destul de scumpe şi rare, mai ales cele care pot fi folosite pentru crearea unor obiecte de mari dimensiuni. Aşa că majoritatea exponatelor sunt mai măruntele, dar nu mai puţin spectaculoase - bijuterii, tacâmuri sau obiecte de artă.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Divertisment
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn