Kaufland a demarat activitarile necesare inceperii constructiei magazinului pe strada Kiev din sectorul Rascani al Capitalei. Potrivit proiectului si in conformitate cu autorizatiile necesare din partea institutiilor de resort, compania si-a asumat responsabilitatea de a transplanta molizii de pe strada Kiev pe teritoriul Liceului Teoretic Rus de Stat Kiril si Metodiu, situat pe str. Alexandru Hijdeu nr. 72. In acest fel, Kaufland isi respecta angajamentul pe care il are fata de mediu si societate.

Publicat:16.08.2018, 08:29Ca urmare a vizitei efectuate în teren a Inspectoratului Ecologic de Stat, Kaufland a primit actul de control si autorizatia necesara. Conform acestuia, compania a transplantat 17 molizi si 2 tuia. Locatia unde au fost mutati brazii a fost agreata împreuna cu institutiile abilitate.

Procedura a durat câteva zile si a fost efectuata de o firma specializata ce detine tehnica necesara pentru transplantarea chiar si a arborilor cu vârsta si dimensiuni mari. De asemenea, specialistii au folosit un îngrasamânt special pentru a-i ajuta sa prinda radacina. Tototdata, brazii au fost fixati în cadre speciale pâna la înradacinare (aprox. 3 luni). Conducerea liceului va asigura ingrijirea arborilor sub consilierea firmei specializate, astfel încât transplantarea sa fie încheiata cu succes.

Conform angajamentului Kaufland fata de mediu, reamintim ca, în 2017 am realizat o actiune ampla de înverzire a Capitalei sub sloganul „Sadim Oxigen” - unde am reusit sa plantam simultan în cinci sectoare 5000 de puieti.

Tinem sa mentionam ca, orice achizitie imobiliara efectuata de catre compania Kaufland are la baza prevederile legislatiei în vigoare, urmarind cu strictete un proces transparent, legal si în conformitate cu politicile zonale de dezvoltare. 

Kaufland se bazeaza pe principii solide, corecte si transparente de activitate în toate tarile în care opereaza, principii care asigura dezvoltarea continua si cu succes a companiei. 

Despre Kaufland 

Kaufland se numara printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.250 de magazine în 7 tari. Programele de responsabilitate sociala reprezinta o componenta cheie în strategia companiei. Cea mai mare parte a proiectelor noastre de CSR sunt desfasurate în parteneriat cu asociatii nonguvernamentale regionale sau nationale si urmarim implementarea de programe sociale complexe ce se adreseaza unor grupuri mari de beneficiari.

Pe lânga educatie si sanatate, sprijinim proiectele dedicate protectiei mediului înconjurator si pe cele care au ca obiectiv promovarea unui stil de viata sanatos prin intermediul activitatilor sportive si adoptarea unei nutritii echilibrate. Informatii suplimentare pot fi accesate pe www.kaufland.md.

*Acest articol este un produs comercial.