Google+

4000 de soldati americani, detasati in Germania, pentru a transmite un mesaj catre Rusia."Europa trebuie sa ramana libera"

4000 de soldati americani au fost detasati in Germania, ca parte a unui program de rotatiei permanenta in Europa a trupelor militare, cu ajutorul carora Pentagonul vrea sa transmita un mesaj catre o singura tara: Rusia.

 

“Dupa cum stiti, odata cu patrunderea trupelor rusesti pe teritoriul ucrainean, aliatii si partenerii nostri s-au ingrijorat.

 

Asigurarea unui sprijin palpabil, in cadrul apararii aliatilor nostri, este un element important in pastrarea apararii colective a Europei”, a spus purtatorul de cuvant al Pentagonului, Jeff Davis, conform CNN

 

The US sends troops to Germany — and a message to Vladimir Putin https://t.co/5TomkcPPdL pic.twitter.com/4Go48bRFL2

— CNN Politics (@CNNPolitics) January 10, 2017

 

Divizia 4 Infantierie provine din Colorado si a sosit in orasul Bremehaven duminica, impreuna cu 2400 de echipamente militare, care includ tancuri, autoturisme blindate de lupta, artilerie si camioane.

 

Echipamentul va fi mutat in Polonia, de unde va fi dispersat in 7 locuri din Europa de Est, pentru a fi folosit la exercitii militare cu aliatii europeni.

 

Desfasurarea trupelor, impreuna cu echipamentul militar, este ultima decizie dintr-o serie mai vasta luata de catre Statele Unite pentru a-si asigura prezenta pe teren, mare si aer in Europa.

 

“Sa fie foarte clar. Aceasta este una dintre actiunile noastre de a stopa agresivitatea Rusiei, de asigurarea integritatii teritoriale a aliatilor nostri, de mentinere a Europei ca unitate libera, prospera, in pace.

 

Investim in actualizarea infrastructurii pe tot continentul. De asemenea, ii aprovizionam pe partenerii nostri cu echipament si efectuam exercitii militare impreuna cu ei”, a declarat generalul Tim Ray.  


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn