Google+

Adevarul dur despre ursuletul surprins pe un versant inzapezit. Ce spun specialistii - VIDEO

Un filmulet care surprinde eforturile unui pui de urs de a ajunge inapoi la mama sa, pe un versant inzapezit, a devenit viral pe retelele de socializare, in urma cu o saptamana. Cu toate acestea, biologii precizeaza că povestea aduce la lumina o realitate neagra.

 

În imaginile filmate cu drona se pot observa cum o ursoaică şi puiul ei urcă un versant acoperit cu zăpadă. Ursuleţul se chinuie să îşi urmeze mama, însă alunecă de mai multe ori. În cele din urmă, el reuşeşte să ajungă din nou lângă ursoaică.

 

Cercetătorii atrag atenţia, însă, că ursoaica era foarte speriată de drona care o filma. La un moment dat, chiar, se uită fix spre cameră, întrucât drona era foarte aproape de puiul de urs, ea temându-se pentru viaţa lui, informează The Sun.

 

 

„Ursoaica e foarte îngrijorată. Modul în care se tot plimbă înainte şi înapoi şi felul în care se uită denotă agitaţia ei. Când pare să-l împingă, ea de fapt încerca să îl protejeze, pentru că avea senzaţia că drona o să îl atace. Cel cu drona s-a comportant foarte rău, dar mama s-a comportat bine”, a explicat dr. Katie LaBarbera, etolog.

 

La rândul său, Yon Yonson, operator drone, a criticat acţiunea celui care a flimat momentul: „În calitate de pilot de drone, această filmare mă face furios. Vedeţi cum reacţionează ursoaica când puiul e aproape sus? Cred drona aceea nu l-a ajutat deloc”, a spus el.


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn