Google+

Atac „de anvergura” in Siria. Un avion de lupta israelian a fost doborat

Armata israeliana a anuntat lansarea unui atac „de mare anvergura” in Siria, sambata dimineata. Totodata, un avion de lupta F16, provenit din Israel, a fost doborat de o drona iraniana.

 

Într-un comunicat citat de AFP, aviaţia israeliană a anunţat călovit 12 obiective, între care trei baterii de apărare antiaeriană şi patru ţinte iraniene neprecizate dar „care aparţin dispozitivului militar iranian în Siria’”, informează Agerpres.

 

Tot sâmbătă, un avion de luptă F16 israelian s-a prăbuşit în Israel, iar unul dintre piloţi a fost grav rănit, în cursul unor tiruri ale apărării antiaeriene siriene care a ripostat la loviturile lansate de armata israeliană.

 

„Forţele de apărare din Israel au vizat sisteme de control iraniene în Siria care au trimis drona în spaţiul aerian israelian. Tiruri antiaeriene siriene intense, un F16 s-a prăbuşit în Israel, piloţii sunt teferi şi în siguranţă”, a declarat pe Twitter un purtător de cuvânt al armatei, locotenent Jonathan Conricus.

Poliţia a anunţat că avionul F16 s-a prăbuşit în regiunea Jezreel, la est de oraşul Haifa, în nordul Israelului.

 

„Iranul este responsabil de această gravă încâlcare a suveranităţii israeliene”, a mai spus purtătorul de cuvânt al armatei.

 

Este pentru prima dată când armata israeliană a declarat în mod deschis că a vizat „ţinte iraniene” în Siria de la declanşarea, în 2011, a războiului în această ţară unde Iranul acordă sprijin militar regimului preşedintelui sirian Bashar al Assad.

 

Sursa: Agerpres


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn