Google+

Canada a devenit a doua tara din lume in care este permis consumul marijuanei. Dupa ce legea a intrat in vigoare o multime de canadieni au facut coada la magazinele unde se vinde planta - VIDEO

Canada a devenit a doua tara din lume in care este permis consumul marijuanei. Dupa ce legea a intrat in vigoare o multime de canadieni au facut coada la magazinele unde se vinde planta - VIDEO
Embed:

Canada a devenit ieri a doua tara din lume in care sunt permise posesia, dar si consumul de marijuana in scop recreativ. Imediat ce legea a intrat in vigoare o multime de canadieni au facut coada la magazinele unde se vinde planta. Primul care a cumparat marijuana legal este un activist care a militat zeci de ani pentru legalizarea cannabisului.

 

 Inca la miezul noptii, la ora la care legea abia intra in vigoare, la usile magazinelor s-au formasera deja cozi imense. Oamenii au infruntat si frigul doar pentru a cumpara legal primele grame de canabis. Unii, iesiti cu cumparaturile deja facute, au fost surprinsi fumand sau dansand.

 

Totusi consumatorii pot detine cel mult 30 de grame pentru consum propriu si pot cultiva acasa pana la 4 plante. Canada a devenit al doilea stat din lume care legalizeaza consumul de cannabis in scop recreativ, dupa Uruguay, in 2013.

 

Peste o suta de magazine, care comercializeaza drogul, vor fi deschise in timpul apropiat in tara. Astfel guvernul canadian liberal si-a indeplinit unul dintre angajamentele din campania electorala.

 

Executivul a promis ca fiecare provincie va avea posibilitatea de a organiza comertul marijuanei, astfel ca fiecare regiune si-a alcatuit propria strategie pentru gestionarea acestei piete profitabile, evaluata la aproximativ 6 milioane de dolari pe an. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn