Google+

Cautarile avionului din Indonezia continua. 10 saci cu ramasite umane si bucati din avion, scoase din apa - VIDEO

Autoritatile indoneziene continua sa caute resturile avionului prabusit luni in largul insulei Java, cu 189 de oameni la bord.Din nefericire, nu există indicii ca vreunul dintre ei ar fi supravieţuit. Nici ancheta privind cauzele tragediei nu avansează, însă experţii în aviaţie au câteva teorii.


Navele au reluat căutările în Marea Java, locul unde s-a prăbuşit avionul companiei Lion Air. Deocamdată, au adus la suprafaţă 10 saci de fragmente de epavă, obiecte aparţinând pasagerilor şi rămăşiţe ale victimelor. Fuselajul avionului nu a fost găsit, motiv pentru care au fost aduse drone şi sonare.

 

Ivan Watson, corespondent CNN: “Anchetatorii şi autorităţile de aici, din Jakarta, spun că şansele de a găsi supravieţuitori sunt extrem de mici. Echipele de salvare efectuează o misiune dificilă - aceea de a strânge fragmente din locul unde s-a prăbuşit avionul şi rămăşiţe ale unora dintre victime, pasageri şi membrii echipajului, în total 189 de oameni aflaţi la bord.”

 

Muhammad Syaugi, şeful operaţiunilor de salvare: “Folosim un sonar performant pentru a căuta obiectele aflate sub apă, sperăm să localizăm fuselajul avionului. Până acum, am strâns toate fragmentele care pluteau pe apă şi le-am adus aici.”

 

 

14 saci cu rămăşiţe ale victimelor şi fragmente din epavă vor fi analizate de anchetatori. În paralel, aceştia încearcă să stabilească de ce s-a produs tragedia.

 

Ivan Watson, corespondent CNN: ”Potrivit controlorilor de trafic, la câteva minute după decolare, echipajul a cerut să se întoarcă pe aeroportul din Jakarta şi puţin după aceea s-a pierdut contactul cu aparatul. Autorităţile spun că , deocamdată, nu au descoperit urme de arsuri pe fragmentele recuperate din aeronavă, însă la fel de adevărat este că nu au găsit încă partea principală a fuselajului sau cutiile negre ale aparatului.”

 

Experţii în aviaţie au, însă, câteva teorii.

 

Mary Schiavo, expert probleme aviaţie: ”Avem două indicii foarte importante. În primul rând, faptul că avionul efectua primul zbor, după lucrări de întreţinere. Aparatul a avut o problemă, a mers la reparaţii şi nu pot să vă spun câte accidente am anchetat , de-a lungul anilor, unde ceva a mers prost la primul zbor de după reparaţii. Uneori, e vorba despre o mică greşeală, alteori nu şi-au dat seama care era, de fapt, problema cu avionul. Altitudinea ne dă alte indicii clare despre ce s-a întâmplat. În primul rând, în acel moment al cursei, avionul trebuia să fie la altitudinea de peste 3 mii de metri, iar acest avion urcase doar până la 1500 de metri, ceea ce sugerează că au avut o problemă cu motoarele.”

 

Compania producătoare, Boeing, s-a declarat pregătită să le ofere asistenţă anchetatorilor indonezieni.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn