Google+

Caz socant in Italia. O romanca de 29 de ani a fost tinuta intr-un beci cu sobolani si violata, timp de 10 ani - VIDEO

O romanca in varsta de 29 de ani a fost salvata de politistii italieni, dupa ce un deceniu a fost tinuta intr-un beci si violata de un barbat in varsta de 50 de ani. In tot acest timp, cat a stat in captivitate, ea a dat nastere la doi copii.

 

La vârsta de 19 ani, românca a plecat la muncă în Italia, unde a lucrat ca îngrijitoare pentru o femeie în vârstă, din localitatea Lamezia Terme. După moartea bătrânei, fiul acesteia a convins-o pe tânără să locuiască cu el, promiţându-i că îi va purta de grijă, însă ulterior comportamentul acestuia s-a schimbat total: el a ţinut-o sechestrată, într-un beci, iar timp de 10 ani a bătut-o şi violat-o, scrie Repubblica.

 

Ca să o împiedice să fugă din cabana în care cei doi locuiau, într-o localitate situată în apropiere de Gizzeria, bărbatul ţinea uşa blocată cu un lanţ, astfel că tânăra era nevoită să trăiască într-un spaţiu îngust, alături de şobolani şi insecte, fără lumină sau apă, şi să doarmă pe cartoane.

 

 

În captivitate, ea a dat naştere la doi copii. Astfel, poliţiştii au descoperit-o alături de o fetiţă de trei ani şi de un băiat de nouă ani. Cât timp a fost însărcinată, ea nu a fost dusă la medic şi a fost nevoită să nască fără ajutorul nimănui.

 

 

Anchetatorii spun că bărbatul obişnuia să o lege de pat şi să o bată zilnic, sub ochii copiilor, iar uneori fiul cel mare era obligat să îl ajute pe tata să o pedepsească pe femeie.

 

Cum a fost descoperit cazul

 

Ceea ce i-a alertat pe poliţişti a fost starea de sănătate a băiatului. Acesta se afla în maşină cu tatăl său, când autoturismul a fost vizat de un control rutier. Din cauză că băieţelul era foarte neîngrijit, murdar şi părea „ciudat”, poliţiştii au solicitat adresa acestora, precizând că vor să discute cu mama copiilor. Astfel, oamenii legii i-au însoţit pe cei doi acasă, descoperind că femeia a fost transformată într-o sclavă. Mai mult de atât, ea nu părea să fie conştientă de situaţia în care se află.

 

 

La scurt timp, poliţiştii au plasat-o pe femeie şi pe cei doi copii într-un adăpost pentru victime, iar bărbatul a fost arestat pentru maltratare, sclavie şi viol.

 

„Oare vecinii şi cunoscuţii ştiau de această situaţie? Dar cei de la şcoală? Dacă au ştiut, au luat vreo măsură? Cum de a fost arestat bărbatul după un control de rutină?”, se întreabă Directorul Protecţiei Copiilor, Antonio Marziale, care anunţă că instituţia va deschide o anchetă pentru neglijenţă.

 

 

Precizări MAE

 

„Un consul din cadrul oficiului consular de la Bari se deplasează la localitatea Lamezia-Terme pentru a acorda asistenţă consulară”, a precizat MAE, într-un răspuns la solicitarea Agerpres.

 

Sursa: La Repubblica


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn