Google+

Ce pistol i-a fost furat femeii jandarm. Explicatia data de barbatul care a plecat cu arma - FOTO

Autoritatile romane au dat marti dupa-amiaza mai multe detalii despre cazul armei furate de la un jandarm in seara de 10 august.

 

COMUNICATUL OFICIAL

În noaptea de 10/11 august 2018, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti au declanşat cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj, cu privire la agresiunea înregistrată asupra a doi jandarmi, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor în forma sustragerii unei arme şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. A fost efectuată cercetarea la faţa locului şi au fost ridicate şi vizionate imagini care au surprins momentele comiterii faptelor. În urma activităţilor desfăşurate în cauză, în dimineaţa de 12 august au fost reţinuţi doi bărbaţi, de 24 şi respectiv 30 de ani, faţă de care ulterior instanţa a dispus măsura arestării preventive sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Câteva ore mai târziu a fost solicitat sprijinul populaţiei în identificarea unui bărbat, bănuit că a sustras arma unuia dintre jandarmii agresaţi. În urma unui apel primit de către Ipj Ilfov şi transmis cu operativitate Poliţiei Capitalei, bărbatul a fost identificat, depistat şi condus la audieri. În privinţa acestuia, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a emis ordonanţă de reţinere sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor în forma sustragerii unui pistol şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Şi acesta se afla sub efectul unui mandat de arestare preventivă emis de instanţă, în data de 14.08.2018.


 

Ieri, 20 august, în urma activităţilor desfăşurate neîntrerupt în toată această perioadă, pistolul sustras a fost recuperat, inculpatul conducându-i pe anchetatori la locul în care a fost ascunsă arma, îngropată lângă malul unei bălţi de pescuit din comună Petrechioaia, judeţul Ilfov, plasată în acel loc în ziua de sâmbătă. De asemenea au fost recuperate 4 cartuşe. Alte două au fost trase pe un câmp din afara localităţii, unul dintre tuburi fiind recuperat. Inculpatul nu a putut oferi o explicaţie pentru gestul său.

 

Pentru corecta informare a opiniei publice menţionăm că arma sustrasă este un pistol cal.7,65 model Carpaţi. La momentul comiterii faptei, în încărcătorul pistolului se aflau 6 cartuşe. Asupra jandarmului nu exista un alt încărcător, de rezervă.

 

Cercetările continuă şi pentru identificare altor persoane care au participat la agresiunea asupra celor doi jandarmi.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn