Autoritatile romane au dat marti dupa-amiaza mai multe detalii despre cazul armei furate de la un jandarm in seara de 10 august.

Publicat:21.08.2018, 14:22

COMUNICATUL OFICIAL

În noaptea de 10/11 august 2018, Parchetul de pe lânga Tribunalul Bucuresti si Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti au declansat cercetari sub aspectul savârsirii infractiunilor de ultraj, cu privire la agresiunea înregistrata asupra a doi jandarmi, nerespectarea regimului armelor si munitiilor în forma sustragerii unei arme si tulburarea ordinii si linistii publice. A fost efectuata cercetarea la fata locului si au fost ridicate si vizionate imagini care au surprins momentele comiterii faptelor. În urma activitatilor desfasurate în cauza, în dimineata de 12 august au fost retinuti doi barbati, de 24 si respectiv 30 de ani, fata de care ulterior instanta a dispus masura arestarii preventive sub aspectul savârsirii infractiunilor de ultraj si tulburarea ordinii si linistii publice.

Câteva ore mai târziu a fost solicitat sprijinul populatiei în identificarea unui barbat, banuit ca a sustras arma unuia dintre jandarmii agresati. În urma unui apel primit de catre Ipj Ilfov si transmis cu operativitate Politiei Capitalei, barbatul a fost identificat, depistat si condus la audieri. În privinta acestuia, Parchetul de pe lânga Tribunalul Bucuresti a emis ordonanta de retinere sub aspectul savârsirii infractiunilor de nerespectare a regimului armelor si munitiilor în forma sustragerii unui pistol si tulburarea ordinii si linistii publice. Si acesta se afla sub efectul unui mandat de arestare preventiva emis de instanta, în data de 14.08.2018.


Ieri, 20 august, în urma activitatilor desfasurate neîntrerupt în toata aceasta perioada, pistolul sustras a fost recuperat, inculpatul conducându-i pe anchetatori la locul în care a fost ascunsa arma, îngropata lânga malul unei balti de pescuit din comuna Petrechioaia, judetul Ilfov, plasata în acel loc în ziua de sâmbata. De asemenea au fost recuperate 4 cartuse. Alte doua au fost trase pe un câmp din afara localitatii, unul dintre tuburi fiind recuperat. Inculpatul nu a putut oferi o explicatie pentru gestul sau.

Pentru corecta informare a opiniei publice mentionam ca arma sustrasa este un pistol cal.7,65 model Carpati. La momentul comiterii faptei, în încarcatorul pistolului se aflau 6 cartuse. Asupra jandarmului nu exista un alt încarcator, de rezerva.

Cercetarile continua si pentru identificare altor persoane care au participat la agresiunea asupra celor doi jandarmi.