Google+

Ce vor pune romanii pe masa de Craciun, in loc de porc. Un kilogram costa si 80 de lei romanesti - VIDEO

Ce vor pune romanii pe masa de Craciun, in loc de porc. Un kilogram costa si 80 de lei romanesti - VIDEO
Embed:

Pesta porcina africana, care a afectat 14 judete de la noi aduce schimbari pe masa de Craciun a romanilor. Fermierii spun ca oamenii s-au reorientat si, mai nou, cauta preparate din carne de vanat, dar si berbecuti.

 

La această fermă din localitatea Lăpuşel din Maramureş se munceşte de zor pentru că, în ultima vreme, produsele din carne de vânat, condimentate cu mirodenii alese, maturate şi ţinute, preţ de o lună, în fum rece din esenţa de fag, sunt la mare căutare.

 

″În contextul acesta cu pesta porcină africană, sunt foate mulţi cei din străinătate care preferă să le trimitem produse de vânat, întrucât e problema cu porcul şi atunci noi facem produse pe bază de carne de cerb, de căprioară”, spune un producător.

 

Este forfota mare şi la această fermă de oi şi berbecuţi, unde multe dintre animale au fost deja rezervate pentru Crăciun de cei care se gândesc la ce vor pune pe masă în zilele de sărbătoare.

 

″Începe şi lumea să-şi dea seama că e o carne sănătoasă şi ok. Se pot face cârnaţi din carne de berbecuţi. O să aibă trecere anul ăsta mai mare”, spune un fermier.

 

Iar interesul se vede şi în magazine - cum este şi acesta, din Braşov, unde clienţii golesc rafturile. Uşor uscat, bine condimentat şi afumat natural, salamul de cerb este preferat de cei care vor produse din carne de vânat. Principalii furnizori sunt fermieri din Covasna şi Harghita.

 

Cererea este atât de mare încât proprietarii aduc preparate din carne de vânat chiar şi de trei ori pe săptămână. Un kilogram de pastramă, cârnaţi sau salam din carne de vânat costa aproximativ 80 de lei. Iar cei care vor să cumpere un berbecuţ în viu scot din buzunar până la două sute de lei, în funcţie de greutatea animalului.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn