Google+

Comunitatile de romani din Marea Britanie, afectate de Uraganul Ophelia

Peste 150 de romani s-au trezit blocati in Anglia, din cauza uraganului Ophelia. Asteptau sa plece spre Craiova, dar cursa lor a fost anulata.

 

Uraganul a ucis trei persoane, în Irlanda, iar rafalele puternice de vânt şi ploaia au ajuns şi în Marea Britanie. Meteorologii l-au retrogradat la gradul de furtună tropicală, dar pericolul rămâne. 

 

Uraganul a lovit şi în zonele unde sunt comunităţi de români şi a făcut pagube materiale. În sudul Irlandei, vântul turbat şi ploaia au făcut prăpăd.

 

Românii care locuiesc în zona lovită de ciclonul tropical sunt speriaţi de ce au văzut în ultimele ore.

 

Mii de copaci au fost frânţi de vijelie şi două maşini au fost făcute praf, strivite de arbori. Şoferii, un bărbat şi o femeie, au murit, iar o a treia persoană a pierit în timp ce încerca să taie un arbore doborât de uragan.

 

Curse aeriene anulate

 

Sute de curse aeriene au fost anulate pe aeroporturile din Dublin, Manchester şi Liverpool. Printre pasagerii rămaşi la sol se numără şi aproape 150 de români, care ar fi trebuit să decoleze din Liverpool către Craiova. Avionul lor nu a mai plecat. Iniţial, li s-a spus că primesc transport şi cazare către aeroportul Luton din Londra, că să îşi continuie călătoria, dar până la urmă unii pasageri au fost lăsaţi să se descurce singuri. Printre călători sunt şi mulţi copii.

 

MARIAN RĂDUCANU GOGU, pasager: „Am rămas 150, spunându-ne că nu mai sunt locuri disponibile. Abia sâmbătă sau miercuri la ora 19. Era o femeie cu un copil mic de nouă luni, care plângea. Sunt multe persoane bolnave de diabet.” 

 

În oraşele din apropierea Oceanului Atlantic din Iralnda, ciclonul tropical a lăsat în urmă imagini dezolante. Vântul a suflat cu peste 150 de Kilometri pe ora. Că să nu le spulbere maşinile, unii locuitori le-au legat de garduri.

 

VASILE DAVID, din Irlanda: „Au rămas, din câte ştiu, în jur de 300.000 de locuitori fără curent electric, ceea ce este foarte mult, în comparaţie cu populaţia ţării,care e undeva la şase milioane de locuitori.”


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn