O curte de apel din Italia a indreptat o decizie care ii obliga pe parintii unei tinere abuzate sexual sa plateasca mii de euro violatorului ei timp de 4 ani.

Publicat:26.05.2018, 13:35

Decizia a venit însa prea târziu pentru victima care s-a sinucis în 2014, relateaza Euronews

Scandalul a început în urma cu 10 ani. Elisa Zaccarelli s-a înscris atunci la studii la Institutul de Arta Faenza, din Bologna, şi a fost molestata sexual de profesorul ei, Ezio Foschini, timp de un an.

Ezio Foschini a fost gasit vinovat la proces şi apoi la cele doua apeluri care au urmat. A fost condamnat la 3 ani de închisoare şi la plata unor daune de 53.000 de €.

Între timp agresorul şi-a transferat bunurile şi banii catre rude şi prieteni pentru a evita plata daunelor.

”Şi-a dat BMW-ul unui prieten şi a lasat de înţeles ca locuia într-o ferma în ruina, şi-a transferat toţi banii. Ştim ca avea multiple conturi bancare pentru ca era cunoscut la şcoala pentru calitaţile lui de jucator la bursa”, a declarat familia victimei.

Acţiunile sale au dus la o noua investigaţie iar Foschini a primit o a doua condamnare pentru frauda. Pentru ca nu a executat un ordin judecatoresc a mai primit un an de închisoare.

Cu toate acestea un judecator a cerut o evaluare a unui cont bancar atribuit lui Foschini. S-a ajuns la concluzia ca acesta iî aparţinea doar tatalui sau. Astfel în ciuda condamnarii primite de Foschini, familia fetei a fost obligata printr-un ordin judecatoresc sa-i plateasca agresorului daune morale şi cheltuieli de judecata în valoare de 30.000 de €.

Familia victimei trebuia sa plateasca o rata lunara de 300 de € catre agresor - o sarcina grea ţinând cont ca situaţia lor financiara nu era una buna. Tatal lucra într-o fabrica iar mama era casnica.

La 6 luni de la ordinul judecatoresc, Elisa s-a sinucis. Patru ani mai târziu, o Curte de Apel din Bologna a anulat decizia din prima instanţa. Foschin, care a fost concediat de facultatea unde lucra ca profesor, trebuie sa plateasca acum daune de 90.000 de € familiei Zaccarelli.

Tatal lui Elisa este mulţumit, dar spune ca nimic nu-i va aduce fiica înapoi. ”Nimeni şi nimic nu ne vor da înapoi zâmbetul şi prezenţa Elisei” a spus acesta.

Sursa: Euronews