18:37, 13 August 2016
, PRO TV

Doliu in Romania, dar si in Republica Moldova. Regina Ana a fost condusa pe ultimul drum: Regele Mihai nu a fost prezent - VIDEO


Doliu in Romania, dar si in Republica Moldova. Regina Ana a fost condusa pe ultimul drum: Regele Mihai nu a fost prezent - VIDEO

A fost doliu astazi in Romania, dar si in Republica Moldova, in ziua despartirii de Regina Ana. Ea a fost inmormantata la Curtea de Arges. Ceremoniile funerale au inceput de dimineata cu o slujba la Palatul Regal din Bucuresti, la care au fost prezenti oficiali din Romania, dar si din strainatate. A lipsit insa regele Mihai, care are probleme de sanatate.Dimineata a inceput cu lacrimi in Romania, unde pe ultimul drum a fost condusa Regina Ana. Sicriul cu corpul neinsufletit al majestatii a fost depus la Palatul regal din Bucuresti, unde a avut loc o slujba religioasa, oficiata de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane. Patru dintre cele cinci fiice ale Reginei au fost prezente la ceremonii. Alaturi i-au fost oficiali romani, dar si membri ai familiilor regale din Europa.

 

Ulterior, sicriul, acoperit cu drapelul Romaniei a fost depus in Piata Palatului Regal, unde erau deja adunati mii de oameni. Intr-o ceremonie militara, sicriul a fost asezat in masina mortuara.

 

Cortegiul funerar, insotit de 12 jandarmi calare pe cai a plecat in aplauzele multimii spre Curtea de Arges, romanii aruncand cu flori in calea acestuia. In Piata Romana, calaretii s-au retras, iar cortegiul si-a continuat drumul cu viteza mica prin mai multe localitati pana la Curtea de Arges, acolo unde Regina a fost inmormantata, intr-o ceremonie privata. Din motive de sanatate, regele Mihai nu a fost prezent la eveniment. Regina Ana s-a stins pe data de 1 august intr-un spital din Elvetia. Ea avea 92 de ani.

Alte ştiri despre: