Situatie tensionata in capitala Venezuelei. Pe strazi se da o lupta intre sustinatorii presedintelui autoproclamat si simpatizantii lui Nicolas Maduro, care este inca sef de stat. In incercarea disperata de a dejuca o lovitura de stat, Maduro a mobilizat armata pentru a-i dispersa pe militanti. 70 de persoane au fost ranite.

Publicat:01.05.2019, 15:58

Aceste scene dramatice s-au petrecut pe strazile de la Caracas. Din imagini se vede cum masinile armatei intra in plin in protestatari si chiar trec peste unii dintre ei. 

In alte zone ale capitalei venezuelene, oamenii au aruncat cu cocktailuri Molotov si s-au auzit focuri de arma. 

Iar un autobuz a fost incendiat. Sute de oameni au iesit in strada la Caracas si in apropierea unei baze militare, dupa ce au fost chemati de presedintele interimar auto-proclamat, Juan Guaido, printr-un mesaj pe Twitter. El a aparut alaturi de liderul opozitiei si de membri ai fortelor armate. 

Juan GUAIDO, PRESEDINTELE PARLAMENTULUI DIN VENEZUELA: "Chem toti civilii, care sunt un element fundamental nu doar pentru tranzitie, dar si pentru reconstructia Venezuelei, sa recupereze suveranitatea nationala."

Tot pe Twitter, presedintele socialist, Nicolas Maduro a spus ca are "nervi de otel" si ca a vorbit cu cei din conducerea armatei, care l-ar fi asigurat ca-i sunt loiali. Jurnalistii straini aflati in Venezuela spun ca trupele care-l sprijina pe Maduro si cele care ar fi trecut de partea lui Guaido sunt aproape de o confruntare. Statele Unite au reactionat dupa cele intamplate. Consilierul pentru Securitate Nationala al Casei Albe, John Bolton, si secretarul de stat Mike Pompeo, au trimis mesaje de sustinere pentru Juan Guaido, care pe 23 ianuarie s-a autoproclamat presedinte interimar al tarii.