Google+

Duelurile inspirate din celebrul serial “Razboiul Stelelor” au devenit sport national in Franta - VIDEO

Duelurile inspirate din celebrul serial “Razboiul Stelelor” au devenit sport national in Franta - VIDEO
Embed:

Duelurile inspirate din celebrul serial “Razboiul Stelelor” au devenit sport national in Franta. La fel ca in pelicula, sabiile sunt iluminate si reproduc aceleasi sunete in timpul confruntarilor. Ideea le-a placut multora, care s-au grabit sa incerce experienta.


Federatia Franceza de Scrima a recunoscut oficial duelul sabiilor cu laser drept un nou sport national. Producatorii au incercat sa creeze arme cat mai asemanatoare cu cele din “Star Wars”. 

 

Christian LEVIEUGE, PRODUCATOR: "– Avem unele de baza, cu buton de pornire si oprire, de culori de diferite. De asemenea, avem sabii mult mai imbunatatite, care produc sunet. “ 

 

Un meci este impartit in doua reprize a cate 3 minute. Fanii serialului nu au putut rezista provocarii. Printre ei, un politist,  de 49 de ani, care a practicat scrima de 20 de ani. 

 

" – Ca si in cazul scrimei, este un duel. Doi luptatori incearca sa se loveasca unul pe altul. Punctele se acumuleaza in dependenta de zonele lovite. 5 puncte pentru cap, 3 puncte pentru picioare. “

 

Doritorii au scos din buzunar cate 350 de euro pentru echipament special. Federatia Franceza de Scrima a anuntat ca va crea cluburi sportive de scrima cu sabii de laser  si va antrena viitorii instructori.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn