Google+

Fostele “Miss Venezuela” fug din tara. De ce meserie s-au apucat din cauza foame - VIDEO

Fostele “Miss Venezuela” fug din tara. De ce meserie s-au apucat din cauza foame - VIDEO
Embed:

Mii de oameni fug in fiecare zi din Venezuela pentru a scapa de lipsa cronica a alimentelor si inflatia uriasa, care ar putea atinge un milion la suta.

 

În acelaşi timp, în regimul preşedintelui Maduro, Venezuela îşi pierde resursele de frumuseţe. Zeci de regine ale frumuseţii pleacă din ţară, căutându-şi de lucru în străinătate, ca manechine sau animatoare de televiziune.

 

Unele dintre frumoasele Venezuelei ajung chiar să reprezinte ţările adoptive, în concursuri internaţionale de genul Miss Earth, Miss World sau Miss Universe - care va avea loc luna viitoare, în Thailanda.

 

 

 

Giselle Reyes este directoarea şcolii “de miss”. Ea estimează că, în ultima decadă, 70 la sută dintre absolventele sale au plecat în străinătate.

 

Jessica Russo, de 22 de ani, a lăsat în urma Venezuela mutându-se cu familia în Peru, acum un an. Recent, şi-a reprezentat ţara adoptivă la concursul Miss World, din Filipine.

 

Jessica Russo: ”Am luat decizia, pentru că aveam puţină pregătire şi ştiam ce este cu aceste concursuri, să particip la selecţie. Aşa am ajuns să particip şi să câştig.”

 

 Jessica a concurat cu Carolina Jane, un manechin tot din Venezuela, dar care a reprezentat Spania.

 

Carolina Jane, Spania: ”Inima mea e împărţită între două ţări, Venezuela şi Spania. Aşa că m-am simţit mândră să reprezint oricare din aceste ţări am avut ocazia.”

 

Andrea Diaz, tot din Venezuela, va reprezenta... Chile la concursul Miss Universe. A fost acceptată chiar dacă a avut un accident - i-au rămas urme pe faţă după ce a fost arsă cu acid.

 

Andrea Diaz: ”Nu am pielea perfectă, poate nu am un trup perfect, dar simt că pot câştiga coroana Miss Universe pentru că am mai multe de oferit, nu doar o prezenţa fizică.”

 

Multă vreme, ţara care acum se îndreaptă spre faliment sub ”înţeleaptă” cârmuire a preşedintelui Nicolas Maduro, a fost lider mondial în materie de regine ale frumuseţii.

 

A adunat 7 coroane de Miss Universe şi 6 titluri Miss World.... Iar venezuelenii urmăreau asemenea concursuri de frumuseţe cu sufletul al gura, ca pe un sport popular.

 

Dar criză economică a “topit” oportunităţile “reginelor” de a găsi un loc de munca acasă. Au dispărut show-urile de modă şi nu mai sunt bani pentru spectacole sau campanii publicitare.


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn