Mii de oameni fug in fiecare zi din Venezuela pentru a scapa de lipsa cronica a alimentelor si inflatia uriasa, care ar putea atinge un milion la suta.

Publicat:16.11.2018, 15:08

În acelasi timp, în regimul presedintelui Maduro, Venezuela îsi pierde resursele de frumusete. Zeci de regine ale frumusetii pleaca din tara, cautându-si de lucru în strainatate, ca manechine sau animatoare de televiziune.

Unele dintre frumoasele Venezuelei ajung chiar sa reprezinte tarile adoptive, în concursuri internationale de genul Miss Earth, Miss World sau Miss Universe - care va avea loc luna viitoare, în Thailanda.

Giselle Reyes este directoarea scolii “de miss”. Ea estimeaza ca, în ultima decada, 70 la suta dintre absolventele sale au plecat în strainatate.

Jessica Russo, de 22 de ani, a lasat în urma Venezuela mutându-se cu familia în Peru, acum un an. Recent, si-a reprezentat tara adoptiva la concursul Miss World, din Filipine.

Jessica Russo: ”Am luat decizia, pentru ca aveam putina pregatire si stiam ce este cu aceste concursuri, sa particip la selectie. Asa am ajuns sa particip si sa câstig.”

 Jessica a concurat cu Carolina Jane, un manechin tot din Venezuela, dar care a reprezentat Spania.

Carolina Jane, Spania: ”Inima mea e împartita între doua tari, Venezuela si Spania. Asa ca m-am simtit mândra sa reprezint oricare din aceste tari am avut ocazia.”

Andrea Diaz, tot din Venezuela, va reprezenta... Chile la concursul Miss Universe. A fost acceptata chiar daca a avut un accident - i-au ramas urme pe fata dupa ce a fost arsa cu acid.

Andrea Diaz: ”Nu am pielea perfecta, poate nu am un trup perfect, dar simt ca pot câstiga coroana Miss Universe pentru ca am mai multe de oferit, nu doar o prezenta fizica.”

Multa vreme, tara care acum se îndreapta spre faliment sub ”înteleapta” cârmuire a presedintelui Nicolas Maduro, a fost lider mondial în materie de regine ale frumusetii.

A adunat 7 coroane de Miss Universe si 6 titluri Miss World.... Iar venezuelenii urmareau asemenea concursuri de frumusete cu sufletul al gura, ca pe un sport popular.

Dar criza economica a “topit” oportunitatile “reginelor” de a gasi un loc de munca acasa. Au disparut show-urile de moda si nu mai sunt bani pentru spectacole sau campanii publicitare.