Google+

Fostul guvernator al regiunii Odesa, Mihail Saakasvili este decis sa-si redobandeasca cetatenia ucraineana. Politicianul a tinut un briefing in fata Administratiei Prezidentiale de la Kiev - VIDEO

Fostul guvernator al regiunii Odesa, Mihail Saakasvili este decis sa-si redobandeasca cetatenia ucraineana. Politicianul a tinut un briefing in fata Administratiei Prezidentiale de la Kiev - VIDEO
Embed:

Fostul guvernator al regiunii Odesa, Mihail Saakasvili este decis sa-si redobandeasca cetatenia ucraineana. Astazi, politicianul a tinut un briefing in fata Administratiei Prezidentiale de la Kiev, unde a spus ca va cauta dreptate la tribunal. In capitala, Saakasvili a fost intalnit ca un erou. Anterior, procurorul Ucrainei a anuntat ca el nu va fi arestat pentru trecerea ilegala a frontierei sau deportat, atat timp cat are un permis de sedere valabil.

 

”Misa este presedintele nostru!”

 

Reintors in Ucraina acum 9 zile, Mihail Saakasvili spune ca este decis sa mearga in instanta pentru a-si redobandi cetatenia retrasa de presedintele Porosenko. Sustine insa ca nu are documentele necesare pentru a face acest lucru, cum ar fi copia decretului privind retragerea cetateniei.

 

Mihail SAAKASVILI: ”Nu mi-au dat niciun document cu care as putea merge la tribunal. Ei decid soarta omului pe la spatele lui, printr-o procedura secreta, iar dupa asta nu-i ofera niciun document.”

 

 In fata sustinatorilor sai si a jurnalistilor, fostul guvernator al Odesei a spus ca se va stabili cu traiul in regiunea Cerkasi si va lupta pentru ca Ucraina sa scape de coruptie. El spune ca va organiza un miting de amploare la Kiev la mijlocul lunii octombrie. 

 

Mihail SAAKASVILI: ”Nu am niciun conflict cu Porosenko. El fuge dupa mine. El trimite oameni dupa mine. El se intereseaza daca sunt viu si unde ma aflu.”

 

 Mihail Saakasvili a plecat din Ucraina, dupa ce a ramas fara cetatenie, in luna iulie. Pe 10 septembrie, acesta a revenit in tara, traversand frontiera cu ajutorul sustinatorilor sai.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn