Doi barbati au murit in Marea Britanie in urma ploilor abundente provocate de furtuna Callum, care a scazut in intensitate duminica, dupa ce a determinat inundatii importante in estul si sudul tarii.

Publicat:14.10.2018, 13:03

În apropiere de satul Cwmduad din comitatul Carmarthenshire din vestul Å¢arii Galilor, o alunecare de teren a provocat moartea unei persoane, a anuntat politia locala în noaptea de sâmbata spre duminica, relateaza Agerpres, citând AFP.

Comitatul mentionat este unul dintre cele mai afectate de inundatii. Râul Towy a iesit din matca, determinând autoritatile sa ceara rezidentilor sa evite orasul Carmarthen.

În Brighton, pe coasta sudica a Angliei, un barbat a fost luat de valuri, într-o mare foarte agitata, si nu a mai putut fi salvat în pofida interventiei Garzii de Coasta. Reprezentantii acesteia au emis avertismente repetate si au invitat populatia la prudenta.

Potrivit DPA, furtuna Callum a provocat cele mai grave inundatii în Å¢ara Galilor din ultimii 30 de ani. Met Office, serviciul public britanic de previziuni meteorologice, a emis 11 avertismente de inundatii, care “necesita o actiune imediata”, în Å¢ara Galilor si Anglia. Acelasi serviciu a anuntat totusi ca regiunile afectate de ploi vor avea parte de o vreme blânda si însorita “spre sfârsitul zilei de duminica”.

Alte regiuni din estul Marii Britanii au scapat de furtuna si au avut parte de o vreme însorita, sâmbata. Temperaturile au urcat pâna la 26,5 grade Celsius la Donna Nook, o localitate situata pe coasta estica a Angliei, aceasta fiind cea mai ridicata valoare de temperatura înregistrata într-o zi de octombrie în ultimii sapte ani.