Incendiu colosal provocat de un fulger in Australia. Peste 40 de mii de hectare de paduri ard in continuu in statul Victoria, iar din cauza temperaturilor inalte si a vantului, flacarile se raspandesc cu o viteza ametitoare. 800 de oameni au fost evacuati si zeci de locuinte au fost facute scrum. Focul, scapat de sub control a mistuit grajduri in care erau tinute mii de animale.

Publicat:19.03.2018, 14:50


Aproape 300 de pompieri incearca sa potoleasca flacarile violente care au si peste 7 metri inatime, deja a doua zi. Primul focar ar fi izbucnit sambata dupa ce un fulger a lovit padurea din statul australian Victoria, iar de atunci focul se raspandeste cu repeziciune.

Peste 70 de case au facute scrum. Din fericire oamenii au fost evacuati la timp, asa ca nimeni nu a avut de suferit. O mare parte din localnici au ramas fara vite, ambarele carora au ars pana la temelii.

In timp ce pompierii sting focul intr-o zona, acesta sa raspandeste  mai departe, asa portiunea afectata nu devine mai mica. Imaginile filmate dupa ce focul a fost stins arata ca acesta nu a lasat nimic in urma.

Potrivit expertilor, aceste incendii de padure sunt dovada prelungirii sezonului, care are loc, de obicei, in timpul verii australe, intre lunile decembrie si februarie.