Google+

Irma - "Furtuna monstru" loveste Florida. Vantul s-a abatut cu o viteza de 200 km pe ora si a facut prapad in urma sa - VIDEO

Irma - "Furtuna monstru" loveste Florida. Vantul s-a abatut cu o viteza de 200 km pe ora si a facut prapad in urma sa - VIDEO
Embed:

Statul american Florida resimte din plin forta uraganului Irma. Ploaia si vantul au pus la pamant copaci, au inundat strazi si au lasat fara lumina peste un milion de oameni. Autoritatile spun ca in urmatoarele ore, dezastrul va fi si mai mare. Circa sapte milioane de locuitori din Georgia si Florida au primit ordin de evacuare. Este cea mai mare operatiune de acest gen din istoria Statelor Unite.

 

Uraganul Irma a lovit in aceasta dupa-amiaza coastele statului Florida. Furtuna s-a abatut cu o viteza de 200 de kilometri pe ora si ploi torentiale. Si-a pastrat forta – a ramas la categoria 4, motiv pentru care presa de peste Ocean a numit-o o “furtuna monstru”.

 

Pana acum a facut ravagii in Florida Keys si Miami. A adus cu sine valuri de peste trei metri. Strazile pustii au fost inundate, iar vantul a doborat copaci si a ridicat in aer diferite obiecte. 

 

Pe retelele de socializare, oamenii care nu au plecat din case posteaza imagini din care se vede forta uraganului. Si jurnalistii au filmat in conditii extreme.

 

”Acest indicator a căzut chiar acum. Vântul este foarte periculos.”

 

”Uitaţi-vă ce se întâmplă. Uitaţi-vă la aceşti copaci din spatele meu.”

 

Multi oameni au fugit din calea uraganului, si-au luat strictul necesar si au inchiriat case in locuri sigure, ori s-au adapostit pe la rude si prieteni. Guvernatorul Floridei a lansat intre timp un nou avertisment.

 

Rick SCOTT, GUVERNATOR FLORIDA: ”Furtuna este aici. Uraganul Irma ne loveşte deja statul. Sud-estul Floridei se confruntă cu rafale de vânt demne de o furtună tropicală. Este o furtună distrugătore, iar statul nostru nu a mai văzut niciodată aşa ceva.”

 

Pana in prezent, cel mai puternic uragan format vreodata in Atlantic a ucis cel putin 24 de persoane dupa ce a maturat insulele din Caraibe.

 

”Aici a fost camera de zi. Totul a fost distrus. Aici a fost dormitorul.” 

 

Ieri, uraganul Irma a lovit Cuba cu rafale de 260 de kilometri pe ora. Si acolo pagubele sunt uriase, iar imaginile filmate cu drona iti taie respiratia.

 

Doar in Georgia si Florida aproape 7 milioane de oameni au primit ordin de evacuare, fiind cea mai ampla operatiune de acest gen din istoria Statelor Unite.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn