Google+

La New York a inceput Adunarea Generala a Natiunilor Unite, marea intalnire anuala a liderilor lumii. RM va fi reprezentata de premierul Pavel Filip - VIDEO

La New York a inceput Adunarea Generala a Natiunilor Unite, marea intalnire anuala a liderilor lumii. RM va fi reprezentata de premierul Pavel Filip - VIDEO
Embed:

La New York a inceput astazi Adunarea Generala a Natiunilor Unite, marea intalnire anuala a liderilor lumii. Republica Moldova va fi reprezentata de premierul Pavel Filip. Vor fi discutate cele mai fierbinti subiecte ale momentului cum ar fi amenintarea nord-coreeana sau razboiul din Siria. Pentru prima data, Donald Trump a vorbit de la tribuna ONU.

 

Donald TRUMP, PRESEDINTELE SUA: ”Statele Unite au o mare putere si rabdare, dar daca este fortata sa se apere, ori sa-si apere aliatii, nu vom avea alta optiune decat a distruge Coreea de Nord. “Omul rachetelor” se afla intr-o misiune de sinucidere. Statele Unite sunt pregatite, dispuse si capabile, dar speram ca acest lucru nu va fi necesar.”

 

 Presa straina scrie ca ambasadorul Coreei de Nord la ONU a parasit reuniunea Adunarii Generale cu putin timp inainte ca Trump sa-si inceapa discursul. In contextul amenintarii nord-coreene, presedintele american a spus ca armata SUA va deveni in curand mai puternica ca oricand.

 

Tot pentru prima oara a vorbit in fata Adunarii si Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, care a pledat pentru o lume fara arme nucleare. Timp de o saptamana, la New York se vor afla 193 de sefi de stat si de guvern care vor discuta diferite subiecte. Kremlinul a anuntat anterior ca Vladimir Putin nu va participa la eveniment.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn