Lovitura pentru Donald Trump. Cu o zi inaintea celei de-a doua dezbateri televizate a candidatilor a aparut o inregistrare cu el din 2005, in care zicea ca poate sa faca avansuri si sa hartuiasca femei fara sa pateasca nimic, doar pentru ca este vedeta. Imediat dupa asta candidatul republican la presedintia SUA si-a cerut scuze. Afirmatiile lui Trump au provocat un scandal in SUA, iar doi senatori republicani i-au cerut retragerea din cursa prezidentiala.

Publicat:08.10.2016, 13:44

 Inregistrarea este inclusa intr-un articol din Washington Post, citat de Asociated Press.Un microfon deschis din greseala a surprins discutia despre femei dintre Trump si moderatorul de televiziune Billy Bush,caruia ii spune ca a  pipait multe femei fara sa le ceara acordul deoarece, fiind celebru, acestea i-au permis, si a povestit inclusiv despre o relatie cu o femeie casatorita.

"Sunt automat atras de femei frumoase, încep sa le sarut. E ca un magnet. Si când esti vedeta, te lasa. Poti sa faci orice"

In inregistrarea integrala republicanul poate fi auzit laudandu-se in termeni vulgari despre aventurile sale cu femei. La data respectiva casatorit de cateva luni cu a treia sa sotie, Melania, Trump povesteste cum "s-a dat" la o alta femeie, si ea casatorita, dar n-a avut succes. Imediat dupa publicarea inregistrarii Donald Trump si-a cerut scuze.

Donald TRUMP, CANDIDAT LA PRESEDENTIA SUA: "Toti cei care ma cunosc stiu ca aceste lucruri nu reflecta cine sunt cu adevarat. Am gresit, îmi cer scuze."

Donald Trump nu a ratat insa ocazia sa o atace pe rivala sa, Hillary Clinton, despre care spune ca "a intimidat si le-a facut de rusine" pe victimele sotului sau, Bill Clinton, care "a abuzat femei". 

Donald TRUMP, CANDIDAT LA PRESEDENTIA SUA: “Am spus niste lucruri, dar exista o mare diferenta între cuvintele si actiunile altor persoane. Bill Clinton a abuzat femei, iar Hillary a bruscat, atacat, rusinat si intimidat victimele sale. Vom discuta acest lucru mai mult în zilele urmatoare. “

Liderul Camerei Reprezentantilor din Congresul SUA, republicanul Paul Ryan, a afirmat  ca este "dezgustat" de comentariile obscene ale candidatului partidului sau la presedintia SUA. Cea de-a doua dezbatere televizata a campaniei prezidentiale americane va fi difuzata in direct maine in peste 200 de sali de cinema din Statele Unite ale Americii.  

Prima dezbatere televizata dintre candidatul republican Donald Trump si rivala sa democrata Hillary Clinton, ce a avut loc pe 26 septembrie, a fost urmarita de circa 84 de milioane de telespectatori, un numar record.  Cu o luna inaintea alegerilor prezidentiale americane, Hillary Clinton il devanseaza pe Donald Trump cu cinci puncte, intr-un nou sondaj publicat ieri.