Google+

Mesaje de sustinere pentru Turcia de la liderii lumii dupa lovitura de stat de la Ankara. Declaratia presedintelui turc - VIDEO

Mesaje de sustinere pentru Turcia de la liderii lumii dupa lovitura de stat de la Ankara. Declaratia presedintelui turc - VIDEO
Embed:

Cei care au participat la lovitura de stat din Turcia vor plati scump, a declarat Recep Erdogan in urma terorii de noaptea trecuta. Chiar de la primele ore de la inceputul luptelor, liderii lumii au transmis mesaje de sustinere conducerii turce si au indemnat autoritatile sa mentina linistea si pacea. Astazi, Istabul si Ankara arata ca dupa razboi. Cele mai importante institutii de stat au fost distruse, iar pe strazi inca mai domneste haosul.

 

Bombardamentele si impuscaturile au distrus aproape in intregime sediul Parlamentului, care acum arata dezastruos. Imaginile transmise de dimineata de televiziunile locale arata daunele imense, lasate in urma luptelor. Din peretii, geamurile, dar si acoperisul cladirii legislativului nu a ramas aproape nimic.

 

La fel arata si alte zeci de cladiri, aflate pe arterele oraselor, pe unde au trecut tancurile militarilor. Recep Erdogan a declarat ca toti cei responsabili de teroarea care a zguduit statul turc vor plati, iar lovitura de stat a fost numita de catre presedinte drept un act de tradare.

 

Recep ERDOGAN, PRESEDINTE TURCIA: "Ei nu au fost în stare să accepte guvernarea care a fost aleasă de oameni prin vot. Nu l-au putut accepta pe şeful statului, Recep Erdogan, ales conform Constituţiei."

 

In ceea ce priveste autorii loviturii de stat, Recep Erdogan l-a numit pe rivalul sau, exilat in Statele Unite, Fethullah Gulen. Erdogan sustine ca clericul musulman a generat revolte in randul armatei si sistemului judiciar turc. Liderii politici din intreaga lume au transmis mesaje de sustinere conducerii turca, chiar de la inceputul dezordinilor din Ankara si Istanbul. Barack Obama a lansat un apel pentru incetarea violentelor.

 

Grecia a reactionat imediat si a declarat stare de urgenta, iar politia a fost anuntata ca vor fi posibile interventii la granita cu Turcia. Kremlinul si-a exprimat ingrijorarea pentru cetatenii rusi din Turcia si a inceput imediat demersurile pentru protejarea acestora. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn