Google+

Mii de iranieni au cantat ”Moarte Americii!” si au ars drapelul SUA - VIDEO

Mii de iranieni au cantat ”Moarte Americii!” si au ars drapelul SUA - VIDEO
Embed:

Mii de iranieni au iesit duminica pe strazile din Teheran cantand ”Moarte Americii” si au ars drapelul SUA. De luni, Statele Unite au reintrodus sanctiuni drastice impotriva Iranului.

 

Iranienii au demonstrat faţă de introducerea sancţiunilor americane suplimentare.

 

 

Participanţii au scandat sloganuri împotriva SUA, Israelului şi Arabiei Saudite şi au afişat desene  în care liderul american era numit ”Trump Salman” aluzie la prietenia din preşedintele SUA şi prinţul moştenitor al Arabiei Saudite. 

 

 

Manifestaţia au avut loc la 39 de ani de la ocuparea ambasadei SUA la Teheran de către studenţi iranieni fundamentalişti, eveniment care a cauzat o gravă criză diplomatică.

 

 

În luna mai, preşedintele american Donald Trump a anunţat retragerea unilaterală a SUA din acordul internaţional cu privire la programul nuclear iranian, document semnat în 2015 de Iran, pe de o parte, şi SUA, Rusia, Marea Britanie, Franţa, China şi Germania, pe de altă parte.

 

 

“Conduita iresponsabilă a Statelor Unite necesită un răspuns colectiv din partea comunităţii internaţionale pentru a susţine respectarea statului de drept, pentru a împiedica subminarea diplomaţiei şi protejarea multilateralismului”, a scris ambasadorul iranian la ONU Gholamali Khoshroo, cerând ca Statele Unite să fie făcute răspunzătoare.

 

 

 


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn