Mii de oameni s-au strans aseara in mai multe orase din Romania si au protestat fata de modificarile la legile justitiei. Manifestantii sustin ca schimbarile vor permite controlul justitiei de catre Partidul Social Democrat. Fostul premier romana Dacian Ciolos a fost alaturi de cei 15 mii de romani, care au manifestat la Bucuresti.

Publicat:06.11.2017, 15:43

“Noi nu suntem o natie de hoti. Nu scapati. PSD-ciuma rosie.“

Miile de manifestanti, care si-au dat intalnire in fata Palatului Victoria din Bucuresti, au spus raspicat ca nu sunt de acord cu proiectul de modificare a legilor  justitiei, despre care criticii spun ca vor slabi eforturile pentru lupta anticoruptie. Sunt nemultumiti si de faptul ca Parchetul devine subordonat intereselor politice.

“Nu putem pleca cu totii din tara. Daca vrem sa traim aici, numai noi putem schimba ceva.“


Din piata Victoriei, multimea s-a indreptat spre Palatul Parlamentului, iar pe drum grupul de manifestanti s-a tot marit.

A marsaluit si fostul premier roman, Dacian Ciolos.

Dacian CIOLOS, FOST PRIM-MINISTRU ROMANIA: “Atata vreme cat ne dorim ca bunastarea sa creasca in Romania, iar economia sa se dezvolte. Lucrurile acestea nu se pot intampla atata timp cat nu-si fac treaba corect.“

Daniel NITOIU, REPORTER PROTV: “Coloana de protestatari se intinde de pe bulevardul Magheru pana pe bulevardul Unirii, iar cateva mii de oameni s-au asezat deja in fata Palatului Parlamentului. Spatiul din Piata Constitutiei se dovedeste a fi neincapator, intrucat cea mai amre suprafata este acoperita cu pregatirile pentru targul de Craciun, organizat de Primaria Generala.

“Nu ar trebui ca justitia sa aiba vreo implicare din partea politicului. Nu ar trebui ca inspectia judiciara sa fie controlata in vreun fel.“

In Piata Constitutiei, scandarile au rasunat inca pret de o ora.

Desi mai putini, manifestantii s-au mutat apoi in fata Ministerului Justitiei.

Mii de oameni au cerut independenta justitiei si renuntarea la masurile de reforma fiscala si in Brasov, Sibiu, Timisoara, Iasi, Oradea, Galati, Constanta, Craiova si Arad.