Google+

Ministrul rus al Economiei, retinut si suspectat ca ar fi luat doua milioane de dolari mita in cadrul unei tranzactii petroliere - VIDEO

Ministrul rus al Economiei, retinut si suspectat ca ar fi luat doua milioane de dolari mita in cadrul unei tranzactii petroliere - VIDEO
Embed:

Scandal de coruptie de proportii la Moscova. Ministrul rus al Economiei a fost retinut fiind suspectat ca ar fi luat doua milioane de dolari mita in cadrul unei tranzactii petroliere. Alexei Uliukaev este interogat de anchetatori si urmeaza sa apara in fata instantei. El risca pana la 15 ani de inchisoare, acesta fiind cel mai important oficial rus arestat in ultimii 25 de ani.


Alexei Uliukaev a fost retinut noaptea trecuta, in urma unei operatiuni condusa de de Serviciului Federal de Securitate si Comitetul rus de Investigatii, care raspunde direct in fata lui Vladimir Putin. Agentii spun ca oficialul rus a fost retinut in flagrant. Banii ar fi fost luati pentru a da un aviz pozitiv, care sa permita companiei petroliere de stat Rosneft sa cumpere o parte din actiunile firmei Bashneft. Retinerea ministrului economiei i-a socat pe ceilalti functionari.

 

Veaceslav VOLODIN, PRESEDINTELE DUMEI DE STAT: “Este o acuzaţie foarte serioasă adusă unui ministru al guvernului rus. Ultimul cuvânt îl va avea de spus judecata. Este absolut clar că toţi sunt egali în faţa legii.”

 

”Este un caz unic. Membrii guvernului nu au fost până acum arestaţi. Prima impresie a fost de nedumerire. De aceea vom aştepta rezultatele anchetei şi decizia instanţei.”

 

Purtatorul de cuvant al presedintelui rus a anuntat ca Vladimir Putin a fost informat de la inceput despre investigatia in cazul ministrului economiei, pornita inca din vara. Intre timp, Uliukaev este interogat de anchetatori. El a fost acuzat in mod oficial de luare de mita in proportii deosebit de mari. Oficialul risca de la 8 pana la 15 ani de inchisoare. Este pentru prima data cand un oficial de acest rang este retinut in Rusia.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn