Google+

Moment stanjenitor pentru Angela Merkel la intrevederea cu Donald Trump. Presedintele american a ignorat solicitarea jurnalistilor de a da mana cu cancelarul german - VIDEO

Moment stanjenitor pentru Angela Merkel la intrevederea cu Donald Trump. Presedintele american a ignorat solicitarea jurnalistilor de a da mana cu cancelarul german - VIDEO
Embed:

Moment stanjenitor pentru Angela Merkel la intrevederea cu Donald Trump. Presedintele american a ignorat solicitarea jurnalistilor de a da mana cu cancelarul german, pentru o fotografie oficiala. Tot ce a putut sa faca a fost sa zambeasca protocolar.

 

”- Puteţi să daţi mâinile -Doriţi să dăm mâna?”

 

La prima intalnire cu Donald Trump la Casa Alba, Angela Merkel a avut parte de un moment mai putin placut. La insistenta jurnalistilor de a-si strange mainile pentru o fotografie, presedintele american nu a reactionat in niciun fel. Gestul i-a socat pe multi, iar presa straina scrie ca Trump s-ar fi prefacut ca nu aude.

 

”Să trimiteţi o poză frumoasă în Germania, vă rog, să vă asiguraţi că e aşa.”

 

Cei doi lideri au depasit totusi momentul si au participat la o conferinta de presa comuna. Principalele subiecte discutate au fost relatiile cu Rusia, situatia din Ucraina si NATO.

 

Donald TRUMP, PRESEDINTELE SUA ”I-am reafirmat cancelarului Merkel sprijinul meu ferm pentru NATO, dar şi necesitatea ca aliaţii noştri din NATO să suporte partea lor de cheltuieli din costurile apărării comune. Multe naţiuni datorează mari sume de bani din ultimii ani şi asta este foarte nedrept pentru Statele Unite.”

 

Angela MERKEL, CANCELARUL GERMANIEI ”Preşedintele a subliniat cât de importantă este NATO. Alianţa este extrem de importantă pentru noi.”

 

Actualul lider american nu a evitat sa-l acuze pe fostul presedinte Barack Obama ca i-ar fi ascultat telefoanele in campania electorala. Mai ales ca acum doi ani au fost informatii ca serviciile secrete americane i-au ascultat telefoanele Angelei Merkel.

 

Donald TRUMP, PRESEDINTELE SUA ”În ceea ce priveşte interceptările telefonice din timpul administraţiei precedente, cel puţin avem ceva în comun, probabil...”

 

Angela Merkel a sosit la Casa Alba cu o intarziere de trei zile din cauza furtunii de zapada de pe coasta de Est. Cancelarul german a fost cel mai important aliat international al fostului presedinte american, Barack Obama. Totodata, se stie ca Donalt Trump a criticat-o dur pe Merkel anterior, pentru politicile sale imigratioanale si a acuzat-o ca distruge Germania.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn