Mai multi jurnalisti au fost batuti de politisti, intre victime aflandu-se unul dintre cei mai cunoscuti editorialisti din tara, incident ce a survenit in cadrul unor actiuni de reprimare a media independente in urma protestelor impotriva lui Ortega.

Publicat:16.12.2018, 08:34La începutul acestei saptamâni, politia a ocupat birourile cunoscutului editorialist Carlos Fernando Chamorro precum si cladiri ale unor organizatii ale societatii civile a caror activitate fusese interzisa, scrie Agerpres.

Jurnalistii s-au adunat sâmbata în fata sediului politiei din capitala Managua. Chamorro le-a cerut ofiterilor informatii despre ceea ce a apreciat ca a fost o interventie ilegala la birourile sale de unde au fost confiscate echipamente si documente.

Dupa ce a cerut explicatii, politisti au iesit din sediul politiei si au început sa-i loveasca pe Chamorro, colegi ai acestuia si reporteri care se aflau la fata locului pentru a relata evenimentul.

Un martor citat de Reuters a relatat ca cel putin sapte jurnalisti din mass-media internationale si nationale, inclusiv Chamorro, au fost prinsi si loviti de politie.

Politia i-a urmarit pe jurnalisti, pe care i-a acuzat de ″complot împotriva statului″⁣, si i-a amenintat ca le confisca telefoanele si echipamentele, noteaza Reuters.

Sursa: Agerpres