O musulmana a devenit prima femeie presedinte in Singapore. Ce-i drept, ea a obtinut aceasta functie, fara sa fie organizat vreun scrutin. Si asta dupa ce alti 2 candidati au fost eliminati din cursa, intrucat nu au indeplinit toate cerintele necesare.

Publicat:13.09.2017, 17:30

Halimah Yacob este prima femeie din istoria tarii care va ocupa fotoliul de presedinte. Este musulmana si mama a 5 copii. Maine, va fi investita in functie, pentru o perioada de 6 ani. 

Halimah YAHOB, PRESEDINTE ALES, SINGAPORE: “Sunt presedintele tuturor, indiferent de rasa, limba, religie ori credinta. Reprezint fiecare persoana. Promit sa muncesc cu fiecare. Intentionez sa servesc pe toti, fara nicio ezitare ori indoiala.” 

 A ocupat scaunul de presedinte automat si asta pentru ca ceilalti 2 candidati au fost eliminati din cursa, neindeplinind toate criteriile necesare pentru a ocupa functia. Acest fapt a fost criticat dur de multi politicieni. Chiar si asa, autoritatile sustin ca tot procesul a decurs legal.  La cei 63 de ani, Hamilah Yacob a fost si presedinte al Parlamentului.

Si in acest caz, a fost prima femeie care detinea functia data. In Singapore locuiesc peste 5 milioane si jumatate de oameni. 70 la suta sunt chinezi.