Google+

O musulmana a devenit prima femeie presedinte in Singapore. Asta dupa ce alti doi candidati au fost eliminati din cursa, neindeplinind criteriile necesare - VIDEO

O musulmana a devenit prima femeie presedinte in Singapore. Asta dupa ce alti doi candidati au fost eliminati din cursa, neindeplinind criteriile necesare - VIDEO
Embed:

O musulmana a devenit prima femeie presedinte in Singapore. Ce-i drept, ea a obtinut aceasta functie, fara sa fie organizat vreun scrutin. Si asta dupa ce alti 2 candidati au fost eliminati din cursa, intrucat nu au indeplinit toate cerintele necesare.

 

Halimah Yacob este prima femeie din istoria tarii care va ocupa fotoliul de presedinte. Este musulmana si mama a 5 copii. Maine, va fi investita in functie, pentru o perioada de 6 ani. 

 

Halimah YAHOB, PRESEDINTE ALES, SINGAPORE: “Sunt presedintele tuturor, indiferent de rasa, limba, religie ori credinta. Reprezint fiecare persoana. Promit sa muncesc cu fiecare. Intentionez sa servesc pe toti, fara nicio ezitare ori indoiala.” 

 

 A ocupat scaunul de presedinte automat si asta pentru ca ceilalti 2 candidati au fost eliminati din cursa, neindeplinind toate criteriile necesare pentru a ocupa functia. Acest fapt a fost criticat dur de multi politicieni. Chiar si asa, autoritatile sustin ca tot procesul a decurs legal.  La cei 63 de ani, Hamilah Yacob a fost si presedinte al Parlamentului.

 

Si in acest caz, a fost prima femeie care detinea functia data. In Singapore locuiesc peste 5 milioane si jumatate de oameni. 70 la suta sunt chinezi.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn