Google+

O pizza gigant a fost preparata in Italia. 100 de bucatari, care au muncit ore in sir, au folosit peste 80 de kilograme de faina si 45 de kilograme de cascaval - VIDEO

O pizza gigant a fost preparata in Italia. 100 de bucatari, care au muncit ore in sir, au folosit peste 80 de kilograme de faina si 45 de kilograme de cascaval - VIDEO
Embed:

O pizza gigant a fost preparata in Italia. 100 de bucatari, care au muncit ore in sir, au folosit peste 80 de kilograme de faina si 45 de kilograme de cascaval. Procesul a fost urmarit de un reprezentant de la Guinness Book, care a anuntat despre stabilirea unui nou record - cea mai mare pizza prajita din lume.

 

Cine se afla in aceste zile la Napoli a avut parte de o surpriza „delicioasa”. Timp de cate ore bune, cei 100 de bucatari italieni au framantat aluatul, pentru care au adus 83 de kilograme de faina.

 

Dupa traditie, pizza prajita a fost acoperita cu un strat de aluat, iar pentru umplutura au fost folosite 65 de kilograme de cascaval de doua feluri, 7 kilograme de rosii, 15 kilograme de untura si frunze de busuioc.

 

Reprezentantii de la Cartea Recordurilor Guinness au fost prezenti la eveniment si au facut masuratorile. Intr-un final, s-a anuntat ca a fost stabilit recordul mondial pentru cea mai lunga pizza prajita din lume.  

 

Pizza napolitana avea o lungime de peste 7 metri. Anul trecut, acest tip de pizza a fost inclus in Patrimoniul Cultural al Umanitatii.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn