O romanca din Buzau a fost ucisa de iubitul ei, in Spania. Barbatul e tot roman si aveau doua fetite. Dupa crima, barbatul de 33 de ani a fugit si politistii il cauta de mai bine de 24 de ore, scrie libertatea.ro

Publicat:08.07.2018, 12:32
O tânara românca a fost ucisa  de fostul sau partener, de asemenea de nationalitate româna, cu care avea doua fetite. Cristina, care ar fi împlinit 25 de ani pe 15 iulie, si iubitul ei, care era si tatal copiilor, locuiau într-o casa de pe strada Méndez Núñez, împeuna cu fratele acestuia si cu sotia sa, informeaza gazetadespania.es.Anul acesta, pe 17 iunie, Cristina chiar depusese chiar si o plângere la politie (Comandamentul Garzii Civile din oras) împotriva partenerului sau, privind violenta domestica.
Dar, desi Curtea din Ayamonte a dat o ordin de protectie, prin care îi interzicea acestuia sa se apropie la mai mult de 200 de metri de ea, sâmbata dimineata, pe 7 iulie, în jurul orei 08.30, când cumnatul Cristinei si sotia acestuia erau plecati la serviciu, D.V. a intrat în casa si dupa o cearta izbucnita între cei doi, acesta a înjunghiat-o mortal.
O vecina care a auzit scandalul, în momentul în care a iesit în strada sa vada ce se întâmpla, l-a vazut pe barbat urcându-se în masina si demarând în graba cu masina fratelui sau, el neavând nici masina si nici permis de conducere.Când a intrat în casa, a gasit-o pe Cristina plina de sânge si a anuntat imediat politia si ambulanta, care – chiar daca au ajuns la fata locului în mai putin de patru minute – nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viata, precizeaza sursa citata.
Imediat, grija agentilor de la Garda Civila  a fost sa le scoata din casa pe fetele Cristinei, fara ca acestea sa-si dea seama de ceea ce s-a întâmplat. Au fost duse în casa unei vecine, spunându-le ca mama lor este la munca  si ca urma sa le duca la plaja când se întoarce.


Cristina si iubitul sau, alaturi de fetitele lor, pe când erau o familie fericita


Pâna acum, Garda Civila înca nu a reusit sa-l prinda pe presupusul criminal, care a fugit de la locul crimei. Prima ipoteza este ca acesta s-ar afla în Portugalia, granita fiind la 20 de kilometri de Lepe.


Mai ales ca, desi aeroportul international din Faro este la numai 50 de minute distanta, politistii nu cred ca acesta ar fi avut timp sa se urce în vreun avion.


Anul acesta, în luna aprilie, un alt român din Spania si-a ucis copilul de 9 ani. Barbatul a comis crima din gelozie.


Cristina a devenit a douazecea victima a acestui an a violentei domestice în Spania, si a sasea din Andaluzia.


Premierul spaniol Pedro Sanchez a postat un mesaj pe twitter prin care îsi exprima solidaritatea fata de familia si prietenii Cristinei, spunând ca guvernul pe care îl conduce va depune toate eforturile si resursele necesare  pentru a pune capat violentei domestice.