Ziua lui Vladimir Putin a fost marcata cu proteste masive in multe orase din Rusia. Mii de oameni au iesit in strada, manifestandu-si astfel nemultumirea fata de politicile lui Putin. Aproape 300 de oameni au fost retinuti, multi dintre ei ar fi fost batuti crunt de politisti. O Rusie fara Putin, s-a auzit pe strazi, chiar de ziua de nastere a presedintelui rus.

Publicat:08.10.2017, 13:32


Zeci de protestatari au fost retinuti aseara de mascati. Tarati de maini si picioare, oamenii au fost incarcati in dubite.

“Aici, noi suntem conducerea.”

 La Sankt-Petersburg, localitatea de bastina a lui Vladimir Putin, a fost inregistrat cel mai mare numar de manifestanti, peste 3 mii. Unii au incercat sa-i ajute pe cei retinuti, insa nu au putut face fata cordoanelor intregi de politisti. 

"Lasati-l! Lasati-l !”

"Lasati-l in pace! “

 Presa straina scrie ca cei retinuti ar fi fost batuti cu cruzime in inspectorate. Pe strazi oamenii au scandat lozinci anti Putin.

"La pensie!“

"Putin-hot!“

Potrivit unor site-uri rusesti, la manifestantiile din unele orase ar fi fost infiltrati indivizi, care ar fi provocat intentionat incaierari. Politistii insa nu ar fi intervenit in aceste cazuri. 

"– De ce politia nu a incercat sa opreasca bataia? - Asa trebuie! "

Proteste anti-Putin au fost la Kazani, Ekaterinburg, Breansk, Krasnodar, Lipetk, dar si la Moscova. 

"Rusia va fi libera. “ 

Protestatarii au cerut eliberarea lui Aleksei Navalinii, principalul opozant rus, dar si ca acestuia sa i se permita sa participe la alegerilor prezidentiale din 2018. 

"Este cea mai buna alternativa, in acest moment. Nu este un candidat ideal, desigur. Are multe laturi negative ca si orice om, candidat.“

Anterior, Comisia Electorala insa a anuntat ca Navalinii nu corespunde tuturor cerintelor pentru a participa la scrutin. Opozantul rus, totusi, a continuat sa organizeze intalniri electorale in diferite orase, iar inainte de a ajunge la Nijnii Novgorod, acum cateva zile, a fost incatusat de politie.

"Libertate pentru Navalinii!“